Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Očekáváné události

24. 6. 2016 16:05

27. června 2016: Schůze vlády ČR, TK v 14.00 hod.

Členové vlády v pondělí 27. června 2016 od 9.00 hodin projednají mimo jiné:

  • Návrh novely zákona o pohonných hmotách a zákona o ochraně ovzduší, předkládá: ministr průmyslu a obchodu.
    Návrh v souladu s evropskou směrnicí obsahuje právní úpravu dalšího druhu alternativního paliva pro pohon vozidel, a to elektřiny, která dosud nebyla legislativně ošetřena. Zohledňuje také dobíjecí stanice pro elektrická vozidla a jednotlivé druhy těchto stanic.
  • Návrh novely zákona o mezinárodní spolupráci při správě daní, předkládá: ministr financí.
    Návrh upravuje automatické odesílání informací ohledně stanovených daní mezi členskými zeměmi EU. Tím by měl napomoci řešit problémy způsobené „daňovými úniky“, respektive přeshraničním vyhýbáním se daňovým povinnostem, agresivním daňovým plánováním a škodlivou daňovou soutěží.
  • Návrh novely zákona o specifických zdravotních službách, navrhuje: ministr zdravotnictví.
    Hlavním cílem změny právní úpravy je zpřesnění podmínek pro oblasti asistované reprodukce, sterilizace, kastrace, změn pohlaví transsexuálních pacientů, genetických vyšetření a ochranného léčení.
  • Návrh novely zákona o nelékařských zdravotních povoláních, navrhuje: ministr zdravotnictví.
    Návrh zákona v souladu s aktuálními potřebami ve zdravotnictví a prioritami vlády usiluje o stabilizaci a zkvalitnění systému vzdělávání především v oblasti ošetřovatelských profesí. Měl by proto mimo jiné napomoci ke spolupráci zaměstnavatelů a vzdělávacích institucí.
  • Poskytnutí humanitární, rozvojové a rekonstrukční asistence Sýrii v období 2016 – 2019, předkládá: ministr zahraničních věcí.
    Cílem pomoci je zintenzívnit podporu syrskému civilnímu obyvatelstvu, zmírnit důsledky mnohaletého konfliktu a prostřednictvím této cílené asistence rovněž snížit migrační tlak v jedné z hlavních zdrojových zemí.
  • Zprávu o míře a způsobu snižování administrativní zátěže podnikatelů za rok 2015, předkládá: ministr průmyslu a obchodu.
    Zpráva konstatuje, že stanovený cíl zredukovat administrativní zátěž pro podnikatele byl prostřednictvím 62 opatření za loňský rok dosažen.
  • Koncepci podpory sportu 2016-2025, předkládá: ministryně školství, mládeže a tělovýchovy.
    Záměrem koncepce je zajistit dostupnost a otevřenost sportu, zdraví posilujících a prožitkových pohybových aktivit pro všechny občany České republiky, dále modernizovat sportovní infrastrukturu a posílit mezinárodní konkurenceschopnost sportovní reprezentace ČR jako nástroje propagace státu.
  • Mandát předsedy vlády na zasedání Evropské rady ve dnech 28. - 29. června 2016 v Bruselu, předkládá: předseda vlády v rámci jednání Výboru pro Evropskou unii.
    Vláda projedná a schválí mandát pro premiéra na nadcházející jednání Evropské rady věnované Brexitu, migraci, koordinaci hospodářských politik, boji proti daňovým podvodům a spolupráci EU a NATO.
     

Kompletní program najdete na www.vlada.cz, kde jsou po skončení zasedání vlády informace o projednaných bodech a záznam tiskové konference. Informace o vládě najdete také na www.facebook.com/uradvlady nebo na www.twitter.com/strakovka.

08.55 – fototermín 
14.00 – tisková konference (Čas tiskové konference se může změnit s ohledem na průběh jednání.)

Pro účast na fototermínu a tiskové konferenci na Úřadu vlády ČR je nutná akreditace. Více informací /cz/media-centrum/akreditace-pro-media-126100/
Podmínkou účasti na tiskové konferenci je společenský oděv.

Místo: Úřad vlády ČR, nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1

 

MgA. Martin Ayrer
mluvčí vlády, ředitel Odboru komunikace
Government Spokesperson and Chief of Press Office
Úřad vlády České republiky | Office of the Government of the Czech Republic
nábřeží Edvarda Beneše 4
CZ -118 01  Praha 1
T: +420 224 002 054
M: +420 602 135 517
www.vlada.cz | twitter.com/strakovka | facebook.com/uradvlady

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X