Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Očekáváné události

23. 4. 2015 19:24

27. dubna 2015: Zasedání Rady hospodářské a sociální dohody ČR, TK v 16.00 hod

V pondělí 27. dubna 2015 proběhne od 14.00 hodin na Úřadu vlády 117. zasedání Plenární schůze Rady hospodářské a sociální dohody ČR, kterého se kromě předsedy vlády Bohuslava Sobotky zúčastní také další členové vlády, zástupci zaměstnavatelských svazů a představitelé odborových konfederací.

Termín

27. dubna 2015

Místo

Úřad vlády ČR, nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1

Časový harmonogram

13.55 - fototermín před začátkem jednání tripartity

14.00 - začátek jednání

16.00 - tisková konference (čas bude případně upřesněn dle průběhu jednání)

Program jednání tripartity

  • Situace čerpání prostředků z fondů EU v programovém období 2007 – 2013 a stav vyjednávání pro programové období 2014 – 2020
    Materiál se zaměřuje na situaci v oblasti v čerpání prostředků z fondů EU. Během ledna a února 2015 došlo k navýšení objemu finančních prostředků ve všech sledovaných stavech (proplacené prostředky příjemcům a souhrnné žádosti) vyjma zaslaných žádostí Evropské komisi (důvodem je fakt, že většina žádostí Evropské komisi bude zaslána až v polovině roku 2015).
    Druhá část materiálu popisuje stav jednání s Evropskou komisí o jednotlivých operačních programech, a to k 28. 2. 2015. Z jednání vyplynulo, že většina programů je již připravena ke schválení. Další diskuze se bude týkat dvou programů – Operačního programu Praha – pól růstu ČR a Operačního programu Technická pomoc. U ostatních programů byly všechny věcné otázky uzavřeny či se pouze dojednávají otázky technického rázu.
  • Příprava novelizace stavebního zákona
    V souladu s programovým prohlášením vlády připravuje Ministerstvo pro místní rozvoj novelu stavebního zákona, která přinese zjednodušení a zrychlení povolovacích řízení. Materiál obsahuje základní teze této novely a popisuje dosavadní jednání mezi rezorty, kterých se povolovací řízení týká. Spojení územního a stavebního řízení představuje základní úroveň integrace, která má vést k zefektivnění výkonu veřejné správy a zásadnímu zrychlení vydání rozhodnutí.
  • Řešení finanční gramotnosti
    Cílem materiálu je informovat sociální partnery o aktivitách Ministerstva financí v oblasti finančního vzdělávání v průběhu posledních dvou let a úkolech resortu pro nejbližší období.
  • Finanční situace v živé i neživé kultuře
    Materiál obsahuje tři dokumenty, které se věnují situaci v kultuře zejména z finančního hlediska. Kromě zhodnocení současného stavu podpory živé kultury a umění i památkové péče obsahuje materiál návrh tzv. aproximační strategie, jejímž cílem je naplnit programové prohlášení vlády a přiblížit se v následujících letech jednoprocentnímu podílu výdajů státního rozpočtu na oblast kultury jako veřejné služby.
  • Plánované úpravy Fondu kulturních a sociálních potřeb
    Fond kulturních a sociálních potřeb je v organizačních složkách státu a příspěvkových organizacích formou zaměstnaneckých výhod, které poskytují tyto organizace svým zaměstnancům nezávisle na jejich platovém a pracovním zařazení. Tripartita projedná možnosti případných změn ve tvorbě fondu.

Akreditace

Pro účast na fototermínu a tiskové konferenci na Úřadu vlády ČR je nutná akreditace. Více informací /cz/media-centrum/akreditace/akreditace-pro-media-zakladni-pravidla-126100/

Podmínkou účasti na tiskové konferenci je společenský oděv.

 

MgA. Martin Ayrer
mluvčí vlády, ředitel Odboru komunikace
Government Spokesperson and Chief of Press Office
Úřad vlády České republiky | Office of the Government of the Czech Republic
nábřeží Edvarda Beneše 4
CZ -118 01 Praha 1
T: +420 224 002 054
M: +420 602 135 517

 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X