Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Očekáváné události

26. 3. 2018 15:19

28. března 2018: Premiér Andrej Babiš a členové vlády navštíví Středočeský kraj

Ve středu 28. března navštíví vláda Andreje Babiše Středočeský kraj. Po Zlínském a Libereckém kraji bude třetím regionem České republiky, do kterého kabinet přijede jednat o aktuálních problémech kraje.

Hned na začátku cesty bude vláda jednat s Radou Středočeského kraje. Následně se ministři a ministryně v Kladně seznámí s rekonstrukcí Třinecké ulice, rozšířením železniční trati Praha-Kladno i plánem na obchvat. Přímo na železniční zastávce Velká Bučina budou poté jednat o nedostatečné přepravní kapacitě příměstských tratí, špatném stavu tratí i snaze o integraci do systému MHD. Na zámku Mělník se pak členové vlády setkají se starosty obcí a měst Středočeského kraje.

V rámci programu zavítají členové vlády i do elektrárny Mělník v Horních Počaplech. Elektrárna patří k nejvýznamnějším zdrojům znečištění ovzduší v kraji. Do roku 2024 by v jejím areálu měla vzniknout ještě spalovna, u které nyní probíhá proces EIA. 

Na přerovském zámku budou poté ministři a ministryně jednat o rozvoji turismu v kraji, včetně dalšího možného převodu zámku na kraj a koncepce společné expozice se skanzenem. 

Součástí návštěvy kraje bude také zastávka na Základní a Praktické škole v Českém Brodě. Školy ve městě se kvůli velkému počtu žáků potýkají s nedostatečnými kapacitami školních stravovacích zařízení. Dalším bodem budou Úvaly u Prahy a prohlídka plánů Vestecké spojky a obchvatu Jesenice, což jsou stavby související s dálnicí D3. Návštěvu kraje zakončí zastávka ve skanzenu Kouřim.

Na návštěvu Středočeského kraje zavítá první místopředseda vlády a ministr životního prostředí Richard Brabec, ministryně financí Alena Schillerová, ministr průmyslu a obchodu Tomáš Hüner, ministr dopravy Dan Ťok, ministr zemědělství Jiří Milek, ministryně práce a sociálních věcí Jaroslava Němcová, ministr zdravotnictví Adam Vojtěch, ministr školství, mládeže a tělovýchovy Robert Plaga, ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová a ministr kultury Ilja Šmíd. Části programu se zúčastní také vládní zmocněnec pro sport Milan Hnilička. 

Místopředseda vlády a ministr životního prostředí, ministr zemědělství, ministr dopravy ministr zdravotnictví, ministryně práce a sociálních věcí, ministr školství, mládeže a tělovýchovy a ministr kultury mají v rámci cesty po kraji částečně separátní program. Pro detailnější informace o jejich programech se prosím obraťte na tisková oddělení jednotlivých ministerstev. 

Více o cestách do krajů naleznete zde: /cz/media-centrum/aktualne/vlada-andreje-babise-navstivi-regiony--prvnim-bude-zlinsky-kraj-163652/

Termín

28. března 2018

Program

7.00 – jednání členů vlády se členy Rady Středočeského kraje
8.45 – komentář předsedy vlády pro média

Místo: Krajský úřad Středočeského kraje, Zborovská 11, Praha 5

9.30 – prezentace dopravní situace
Místo: Třinecká 1024, Kladno (areál bývalé Poldi) 

10.15 – prezentace plánů na zkvalitnění infrastruktury
Místo: železniční zastávka Velká Bučina

11.00 – setkání členů vlády se starosty obcí a měst Středočeského kraje 
Místo: Zámek Mělník, Svatováclavská 16, Mělník

12.45 – návštěva elektrárny Mělník
Místo: Elektrárna Mělník, Horní Počaply

Pro účast na programu členů vlády v Elektrárně Mělník je nutná akreditace na e-mailovou adresu ilona.vysoudilova@cez.cz, a to nejpozději do úterý 27. března 2018 do 12 hod. Do e-mailu prosím uveďte jméno, číslo občanského průkazu, datum narození, redakci, pozici (fotograf / redaktor / kameraman) a kontakt (telefon, e-mail).

14.05 – návštěva Zámku Přerov nad Labem
Místo: Přerov nad Labem 17, Přerov nad Labem

14.40 – návštěva Základní školy a Praktické školy Český Brod
Místo: Základní škola a Praktická škola Český Brod, Žitomířská 1359, Český Brod

15.10 – prohlídka místa výstavby obchvatu Jesenice a Vestecké spojky
Místo: 50.0725006N, 14.7466711E

15.40 – návštěva skanzenu Kouřim
Místo: Muzeum lidových staveb v Kouřimi, Ruská ulice, Kouřim

16.30 – tisková konference
Místo: Kongresové centrum Lázeňská kolonáda, nám. T. G. Masaryka 433, Poděbrady

Pro účast na programu členů vlády je nutná akreditace na e-mailovou adresu kubickovak@kr-s.cz, a to nejpozději do úterý 27. března 2018 do 12 hod. Do e-mailu prosím uveďte jméno, číslo občanského průkazu, datum narození, redakci, pozici (fotograf / redaktor / kameraman) a kontakt (telefon, e-mail). Dále prosím uveďte, zda využijete přepravu mikrobusem viz níže.

V čase od 9.00 do 17.00 je pro média zajištěna přeprava mikrobusem, který bude přistaven v 8.30 před budovu Krajského úřadu Středočeského kraje. Po skončení tiskové konference v Poděbradech se bude mikrobus vracet zpět ke Krajskému úřadu Středočeského kraje. Počet míst v mikrobuse je omezen, proto prosíme o včasnou akreditaci a rezervaci místa.

Kontakt pro média

Barbora Peterová, mluvčí vlády, +420 723 707 619
Jan Nechvátal, Odbor komunikace Úřadu vlády ČR, +420 602 283 329
Kateřina Kubíčková, Krajský úřad Středočeského kraje, +420 737 217 017
Ilona Vysoudilová, Útvar komunikace Skupiny ČEZ, +420 724 685 621


Mgr. Barbora Peterová
mluvčí vlády
Government Spokesperson

Úřad vlády České republiky | Office of the Government of the Czech Republic
nábřeží Edvarda Beneše 4
CZ -118 01  Praha 1
T:  +420 224 002 058
M: +420 723 707 619
www.vlada.cz | twitter.com/strakovka | facebook.com/uradvlady

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X