Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Očekáváné události

23. 7. 2014 18:28

28. července 2014: Zasedání Rady hospodářské a sociální dohody ČR, TK ve 13 hod.

V pondělí 28. července 2014 proběhne od 10.00 hodin na Úřadu vlády 111. zasedání Plenární schůze Rady hospodářské a sociální dohody ČR, kterého se kromě předsedy vlády Bohuslava Sobotky zúčastní také další členové vlády, zástupci zaměstnavatelských svazů a představitelé odborových konfederací.

Předmětem jednání tripartity bude zejména:

  • Podpora exportu

Materiál shrnuje aktuální situaci v oblasti exportu a překládá opatření na jeho podporu, jako jsou: aktualizace Exportní strategie, posílení služeb pro exportéry, posílení spolupráce s Ministerstvem průmyslu a obchodu v regionech a další.

  • Reforma školství, učňovské a technické vzdělávání

Materiál Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy navazuje na schválenou Strategii vzdělávací politiky do roku 2020 a shrnuje opatření v jednotlivých oblastech jako např. změny v maturitních zkouškách, zavedení mistrovské zkoušky, propagace technického vzdělávání, změny ve financování regionálního školství či podpora učňovského a technického vzdělávání.

  • Problematika vodní dopravy

Materiál shrnuje vývoj v aktuálních tématech pro projednání v Dopravní komisi RHSD. Jedná se o např. o témata řešení povodňových škod, plavební podmínky v roce 2014 či koncepci vodní dopravy.

  • Stav justice a ochrany podnikatelského prostředí, zákon o konkurzu a vyrovnání

Materiál shrnuje legislativní stav v oblasti insolvenčního řízení a popisuje dohledovou činnost Ministerstva spravedlnosti.

  • Úrazové pojištění

Materiál se týká budoucí podoby zabezpečení zaměstnanců při pracovním úrazu a nemoci z povolání. Ministerstvo práce a sociálních věcí v rámci přípravných prací spolupracovalo s celou řadou subjektů, které jsou různou formou zainteresovány na budoucím způsobu zabezpečení zaměstnance při pracovním úrazu.


09.55 - fototermín
13.00 - tisková konference (čas bude případně upřesněn dle průběhu jednání)


Podmínkou účasti na tiskové konferenci je společenský oděv.


Místo: Úřad vlády ČR, nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1

Odbor komunikace Úřadu vlády ČR
e-mail: tiskovy.odbor@vlada.cz
telefon: 22400 2058/2059/2376/2596
www.vlada.cz

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X