Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Očekáváné události

24. 5. 2018 16:39

28. května 2018: Premiér Andrej Babiš a členové vlády navštíví Kraj Vysočina

Předseda vlády Andrej Babiš navštíví v pondělí 28. května 2018 spolu s dalšími členy vlády Kraj Vysočina. Během dne se bude zajímat například o kvalitu vody ve Vodní nádrži Švihov a rozšíření jejího ochranného pásma. Dále zamíří na místo plánované výstavby nového dopravního terminálu v Jihlavě, na letiště Henčov a do sociálního zařízení Domov Jeřabina Pelhřimov.

Na začátku návštěvy kraje navštíví členové vlády Vodní nádrž Švihov na řece Želivce, která slouží jako zdroj pitné vody pro téměř celou středočeskou oblast včetně Prahy. Jednat zde budou o kvalitě pitné vody, problémech způsobených suchem, investicích do čističek odpadních vod i o rozšíření ochranného pásma kolem nádrže.

V Zemědělském družstvu Senožaty bude premiér Babiš a další členové vlády pokračovat v tématu rozšíření ochranného pásma a jeho důsledků pro zemědělce, protože zákaz některých postřiků by měl výrazný dopad na produkci brambor a dalších plodin.

Ministři a ministryně zavítají také do Pelhřimova, kde navštíví Domov Jeřabina Pelhřimov poskytující služby lidem s mentálním, kombinovaným či jiným zdravotním postižením. Následně si prohlédnou letiště v jihlavské části Henčov a jeho plány na zpevnění dráhy.

V Jihlavě se budou členové vlády u železniční zastávky Jihlava-město zajímat o plány na výstavbu dopravního terminálu, který propojí všechny druhy dopravy. Na Krajském úřadě je čeká diskuze se členy Rady Kraje Vysočina. Hlavními tématy jednání budou problematika sucha, dostavba 5. bloku Jaderné elektrárny Dukovany, výstavba liniových staveb a elektronizace státní správy. Následně se vláda setká se starosty měst, městysů a obcí v kraji.

Na návštěvu Kraje Vysočina přijede premiér Andrej Babiš, první místopředseda vlády a ministr životního prostředí Richard Brabec, ministryně financí Alena Schillerová, ministr dopravy Dan Ťok, ministr zemědělství Jiří Milek, ministryně práce a sociálních věcí Jaroslava Němcová, ministr zdravotnictví Adam Vojtěch, ministr školství, mládeže a tělovýchovy Robert Plaga, ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová a ministr kultury Ilja Šmíd. Části programu se zúčastní také vládní zmocněnec pro sport Milan Hnilička.

První místopředseda vlády a ministr životního prostředí Brabec, ministr zemědělství Milek, ministr dopravy Ťok, ministryně práce a sociálních věcí Němcová, ministr zdravotnictví Vojtěch, ministr školství, mládeže a tělovýchovy Plaga a ministr kultury Šmíd mají v rámci cesty po kraji částečně separátní program. Pro detailnější informace o jejich programech se prosím obraťte na tisková oddělení jednotlivých ministerstev.

Více o cestách do krajů naleznete zde: /cz/vlada-andreje-babise-navstivi-regiony-163652/.

Termín

28. května 2018

Program

7.10 – prohlídka Vodní nádrže Švihov
Místo: Vodní dům, Hulice 118, Hulice 

8.15 – návštěva Zemědělského družstva Senožaty
Místo: Zemědělské družstvo Senožaty, Senožaty 257

9.10 – návštěva Domova Jeřabina Pelhřimov
Místo: Domov Jeřabina Pelhřimov, Březová 2342, Pelhřimov

10.25 – prohlídka letiště v Henčově
Místo: Letiště Jihlava-Henčov, Henčov 61, Jihlava

11.10 – prohlídka místa budoucí výstavby dopravního terminálu v Jihlavě
následně – komentář předsedy vlády pro média
Místo: Vlakové nádraží Jihlava-město, U Městského nádraží 6, Jihlava

12.20 – jednání vlády s Radou Kraje Vysočina

14.00 – jednání se starosty
Místo: Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, Jihlava

16.30 – tisková konference
Místo: Hotel Atom, Velkomeziříčská 45, Třebíč-Nové Dvory

Pro účast na programu členů vlády je nutná akreditace na e-mailovou adresu tisk@kr-vysocina.cz, a to nejpozději do neděle 27. května 2018 do 12 hod. Do e-mailu prosím uveďte jméno, redakci, pozici (fotograf / redaktor / kameraman). V případě, že chcete být informováni o případných změnách programu, uveďte Vaše kontaktní údaje (telefon, e-mail). 

Kontakt pro média

Barbora Peterová, mluvčí vlády, +420 723 707 619
Jan Nechvátal, Odbor komunikace Úřadu vlády ČR, +420 602 283 329
Jitka Svatošová, mluvčí Kraje Vysočina, +420 724 650 123

Mgr. Barbora Peterová
mluvčí vlády
Government Spokesperson

Úřad vlády České republiky | Office of the Government of the Czech Republic
nábřeží Edvarda Beneše 4
CZ -118 01  Praha 1
T:  +420 224 002 058
M: +420 723 707 619
www.vlada.cz | twitter.com/strakovka | facebook.com/uradvlady

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X