Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Očekáváné události

26. 1. 2022 16:02

28. ledna 2022: Jednání Rady vlády pro výzkum, vývoj a inovace za účasti ministryně H. Langšádlové

Rada pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI), které předsedá ministryně pro vědu Helena Langšádlová, se sejde v pátek 28. ledna 2022 ve Strakově akademii k pravidelnému zasedání.

Hlavními body jednání RVVI jsou Informace o programovém prohlášení vlády, Volba místopředsedy RVVI, Metodika hodnocení 2017+, jednání o rozpočtu a financování VaVaI v době rozpočtového provizoria. Na lednovém zasedání bude dále mj. projednán návrh činnosti RVVI a jejích poradních orgánů na rok 2022.

Termín

28. ledna 2022

Místo

Úřad vlády ČR, nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1

Program 

12.30 – tisková konference (čas tiskové konference se může změnit s ohledem na průběh jednání)

Důležité informace k akreditaci

Vzhledem k nepříznivé epidemické situaci je počet přítomných médií na tiskové konferenci omezen na držitele dlouhodobých akreditací. Přechodně bude konference dostupná také videokonferenčně. V případě, že byste se k videokonferenci chtěli připojit, je nutná akreditace nejpozději do pátku 28. 1. do 10.00 na e-mail akreditace@vlada.gov.cz.

Upozorňujeme, že podmínkou pro vstup do Strakovy akademie je předložení digitálního certifikátu EU COVID nebo potvrzení vystaveného poskytovatelem zdravotních služeb, případně písemného potvrzení zaměstnavatele nebo právnické osoby, u nichž podstupuje preventivní testování podle mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví, že dotyčná osoba v posledních 72 hodinách podstoupila RT-PCR vyšetření na přítomnost viru SARS-CoV-2 s negativním výsledkem nebo v posledních 24 hodinách podstoupila rychlý antigenní test (RAT) na přítomnost antigenu viru SARS-CoV-2, který provedl zdravotnický pracovník, s negativním výsledkem, nebo podstupuje preventivní testování podle mimořádného opatření u zaměstnavatele, jehož je zaměstnancem, nebo u právnické osoby, jejímž je orgánem nebo členem orgánu.

Po dobu pobytu v budově Úřadu vlády ČR je nutné mít nasazený respirátor třídy FFP2 (KN95) či obdobně účinný prostředek ochrany dýchacích cest v souladu s mimořádným opatřením Ministerstva zdravotnictví o povinné ochraně dýchacích cest.

Kontakt pro média

Vendula Kodetová, 702 129 834, kodetova.vendula@vlada.cz

Odbor komunikace Úřadu vlády ČR
Tiskové oddělení
e-mail: tiskove@vlada.gov.cz
telefon: 22400 2058/2059/2316/2596/2625
www.vlada.cz | twitter.com/strakovka | facebook.com/uradvlady

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X