Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Očekáváné události

25. 11. 2016 12:23

28. listopadu 2016: Schůze vlády ČR, TK v 14.00 hod.

Členové vlády v pondělí 28. listopadu 2016 od 10.00 hodin projednají mimo jiné:

  • Návrh rozvoje kapacit a schopností Národního centra kybernetické bezpečnosti Národního bezpečnostního úřadu do roku 2025, předkládají: předseda vlády a ředitel NBÚ
    V rámci posilování kybernetické bezpečnosti se navrhuje vybudovat novou budovu Národního centra kybernetické bezpečnosti v místě části původních vojenských kasáren v Brně – Černých Polích. Stavba má nabídnout kapacitu pro 400 zaměstnanců.
  • Strategický rámec Národního cloud computingu – eGovernment cloud ČR, předkládají: ministr vnitra, 1. místopředseda vlády pro ekonomiku a ministr financí a ředitel Národního bezpečnostního úřadu
    Strategický rámec směřuje k účinnější digitalizaci veřejné správy. Materiál počítá s tím, že namísto rozličných serverů umístěných na jednotlivých úřadech budou služby provozovány v datových centrech, která poskytují dostatečný výkon a dokáží zajistit potřebné provozní a bezpečnostní standardy.
  • Zprávu o průběžném hodnocení plnění Národního kosmického plánu 2014 – 2019, předkládá: ministr dopravy
    Návrh obsahuje navýšení ročních příspěvků na kosmický program ESA od roku 2017. Peníze mají být alokovány z rozpočtu Ministerstva dopravy. V případě schválení se Česká republika bude moci na prosincovém zasedání ministrů v rámci Rady ESA zavázat k účasti na vybraných volitelných programech ESA..
  • Peněžní dar Bulharské republice na posílení systému řízení ochrany hranic a bulharského azylového a migračního systému a jeho kapacit, předkládá: ministr vnitra
    Navrhuje se podpořit Bulharsko ve zvládání migračních toků pro případ, že by došlo k dalšímu náporu přes Turecko a Balkán. Bulharské vládě by Česká republika měla vyčlenit 20 milionový peněžní dar na posílení systému řízení ochrany hranic a bulharského azylového a migračního systému a jeho kapacit.
  • Peněžní dar vládě Jordánského hášimovského království na podporu řešení uprchlické/migrační situace, předkládá: ministr vnitra
    Návrh počítá s udělením daru Jordánsku, které je jednou z nejvíce zasažených zemí syrskou uprchlickou a humanitární krizí. V současnosti se na jordánském území nachází přes 1,3 milionu syrských uprchlíků. Na posilování kapacit jordánských úřadů má proto Česká republika přispět 10 miliony korun.

Kompletní program schůze vlády najdete na https://apps.odok.cz/djv-agenda?date=2016-11-28. Po skončení zasedání vlády najdete na www.vlada.cz  informace o projednaných bodech a záznam tiskové konference. Informace o vládě najdete také na www.facebook.com/uradvlady nebo na www.twitter.com/strakovka.

Termín

28. listopadu 2016

Program

9.55 – fototermín před jednáním vlády
14.00 – tisková konference po jednání vlády (Čas tiskové konference se může změnit s ohledem na průběh jednání.)

Místo

Úřad vlády ČR, nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1

Pro účast na fototermínu a tiskové konferenci na Úřadu vlády ČR je nutná akreditace. Více informací: /cz/media-centrum/akreditace-pro-media-126100/Podmínkou účasti na tiskové konferenci je společenský oděv.

MgA. Martin Ayrer
mluvčí vlády, ředitel Odboru komunikace
Government Spokesperson and Director of Department of Communication

Úřad vlády České republiky | Office of the Government of the Czech Republic
nábřeží Edvarda Beneše 4
CZ -118 01 Praha 1
T:  +420 224 002 054
M: +420 602 135 517
www.vlada.cz | twitter.com/strakovka | facebook.com/uradvlady

 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X