Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Očekáváné události

28. 7. 2015 17:32

29. července 2015: Schůze vlády ČR, TK v 17.00 hod.

Členové vlády ve středu 29. července 2015 od 9.00 hodin projednají mimo jiné:

  • Návrh zákona o hazardních hrách, předkládá: 1. místopředseda vlády pro ekonomiku a ministr financí.
    Návrh představuje komplexní revizi celého právního rámce regulace oblasti hazardních her, jejímž hlavním cílem je zajištění vysoké ochrany spotřebitelů a posílení postavení státu a obcí v jejich kontrolní funkci.  
  • Návrh zákona o dani z hazardních her, předkládá: 1. místopředseda vlády pro ekonomiku a ministr financí.
    Návrh směřuje k navýšení příjmů státního rozpočtu a omezení škodlivých společenských důsledků provozování hazardních her. Změny v návrhu reagují rovněž na otevření trhu s hazardními hrami subjektům se sídlem v zahraničí a na rostoucí využívání internetu v této oblasti.
  • Návrh novely zákona o Státním pozemkovém úřadu a zákona o úpravě vlastnických vztahů k půdě a jinému zemědělskému majetku, předkládá: ministr zemědělství.
    Cílem návrhu zákona je zajistit řádné a hospodárné nakládání se zemědělskou půdou v majetku státu. Navrhuje se zavedení nové kompetence Státního pozemkového úřadu jako správce rezervy státní zemědělské půdy.
  • Návrh novely zákona o státním podniku, předkládají: ministři průmyslu a obchodu a pro lidská práva‚ rovné příležitosti a legislativu.
    Navrhované změny povedou k dalšímu zkvalitnění správy majetku státu v transparentním prostředí a zprostředkovaně potom ke zlepšení hospodářských výsledků jednotlivých podniků a tím i ke zvýšení příjmů státního rozpočtu.
  • Návrh zákona, kterým se mění některé volební zákony, předkládají: ministři vnitra a pro lidská práva‚ rovné příležitosti a legislativu.
    Cílem návrhu je zajistit vyšší míru transparentnosti financování volební kampaně, a to především v kontextu s finanční a věcnou podporou třetími osobami.
  • Návrh novely zákona o střetu zájmů, předkládají: ministři pro lidská práva‚ rovné příležitosti a legislativu a spravedlnosti.
    Navrhované změny přinesou zvýšení funkčnosti a vymahatelnosti právní úpravy střetu zájmů, mimo jiné s pomocí nově vzniklého centrálního elektronického registru oznámení a prostřednictvím zpřísněného zákazu konkurence a nového systému sankcí.
  • Návrh nařízení vlády, kterým se provádí zákon o podporovaných zdrojích energie, předkládá: ministr průmyslu a obchodu.
    Nařízení vlády je předkládáno s cílem zajistit spravedlivější diferenciaci finančního zatížení zákazníků, jejichž odběrná nebo předávací místa jsou připojena k elektrizační soustavě ČR na všech napěťových hladinách, podle průměrné míry jejich využití elektrizační soustavy.
  • Poskytnutí mimořádné dotace na řešení krizové situace „Klokánků,“ předkládá: 1. místopředseda vlády pro ekonomiku a ministr financí.
    Vláda projedná poskytnutí mimořádné jednorázové dotace pro Fond ohrožených dětí v zájmu zachování provozu zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc. 

Kompletní program jednání vlády.

08.55 – fototermín
17.00 – tisková konference po jednání vlády (Čas tiskové konference se může změnit s ohledem na průběh jednání.)

Pro účast na fototermínu a tiskové konferenci na Úřadu vlády ČR je nutná akreditace. Více informací /cz/media-centrum/akreditace-pro-media-126100/
Podmínkou účasti na tiskové konferenci je společenský oděv.

Místo: Úřad vlády ČR, nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1

MgA. Martin Ayrer
mluvčí vlády, ředitel Odboru komunikace
Government Spokesperson and Chief of Press Office
Úřad vlády České republiky | Office of the Government of the Czech Republic
nábřeží Edvarda Beneše 4
CZ -118 01  Praha 1
T: +420 224 002 054
M: +420 602 135 517
www.vlada.cz | twitter.com/strakovka | facebook.com/uradvlady

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X