Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Očekáváné události

26. 6. 2014 12:40

30. června 2014: Zasedání Rady hospodářské a sociální dohody ČR, TK ve 13 hod.

V pondělí 30. června 2014 proběhne od 10.00 hodin na Úřadu vlády 110. zasedání Plenární schůze Rady hospodářské a sociální dohody ČR, kterého se kromě předsedy vlády Bohuslava Sobotky zúčastní také další členové vlády, zástupci zaměstnavatelských svazů a představitelé odborových konfederací.

Předmětem jednání tripartity bude zejména:

  • Akční plán na podporu hospodářského růstu a zaměstnanosti
    Akční plán je připravovaný dokument vlády, který reaguje na aktuální hospodářskou situaci ČR. Půjde o souhrn konkrétních a kontrolovatelných opatření na podporu oživení hospodářského růstu připravený ve spolupráci se sociálními partnery a schválený vládou.
  • Zákon o státní službě
    Od února do května 2014 probíhala jednání na odborné a politické úrovni ke koncepci a paragrafovému znění komplexního pozměňovacího návrhu k novele zákona o státní službě (sněmovní tisk č. 71). Výstupy byly průběžně konzultovány se zástupci personálních útvarů správních úřadů, s legislativními náměstky správních úřadů, se zástupci tzv. Rekonstrukce státu a odborových svazů, s regulátory či s tzv. zprostředkujícími subjekty. V současné době jsou dokončovány práce na změnovém zákoně, který bude předložen samostatně.
  • Příprava surovinové koncepce
    Česká republika má platnou surovinovou politiku „Surovinová politika v oblasti nerostných surovin a jejích zdrojů“, která byla schválena vládou usnesením č. 1311 ze dne 13. prosince 1999.
    V průběhu následujících měsíců uspořádá Ministerstvo průmyslu a obchodu kulaté stoly s co nejširším spektrem zainteresovaných subjektů k jednotlivým zájmovým oblastem státní surovinové politiky (nové komodity, těžba uranu, hnědé uhlí apod.).
  • Příprava energetické koncepce
    Aktualizace Státní energetické koncepce (ASEK), která velice úzce souvisí se surovinovou koncepcí, vychází ze Strategického rámce udržitelného rozvoje schváleného vládou ČR v roce 2010 a současně i z východisek pro Koncepci energetické a surovinové bezpečnosti schválené vládou v roce 2011.
    Zadání pro SEK obsahuje jednotlivé priority a cíle v prioritních osách strategické vize udržitelného rozvoje ČR. Jedná se například o cíle snižování zdravotních rizik souvisejících s negativními faktory pro životní prostředí, podpory podnikání a zvyšování konkurenceschopnosti, či zajištění energetické bezpečnosti státu a zvyšování energetické a surovinové efektivity hospodářství.
  • Současná situace v zemědělství
    Materiál se věnuje současné situaci v zemědělství v oblasti živočišné a rostlinné výroby, environmentálním a ekologickém zemědělství a také informace o Programu rozvoje venkova 2014 - 2020.

09.55 - fototermín

13.00 - tisková konference (čas bude případně upřesněn dle průběhu jednání)


Podmínkou účasti na tiskové konferenci je společenský oděv.


Místo: Úřad vlády ČR, nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1

Odbor komunikace Úřadu vlády ČR
e-mail: tiskovy.odbor@vlada.cz
telefon: 22400 2058/2059/2376/2596
www.vlada.cz

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X