Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Očekáváné události

28. 5. 2021 11:47

31. května 2021: Ministr Brabec, ředitel SFŽP Vladman a předseda Komory OZE Chalupa představí podmínky pro podporu výstavby fotovolatických elektráren

V pondělí 31. května 2021 zveřejní MŽP a SFŽP ČR finální podmínky pro podporu výstavby fotovoltaických elektráren z Modernizačního fondu. Jde o nejsledovanější oblast z nového fondu, na kterou v následujících letech poputuje minimálně 58 miliard korun.

Zájem o podporu na výstavbu nových obnovitelných zdrojů energie je obrovský, o podporu má zájem minimálně 8 tisíc zájemců, kteří si v předregistračních výzvách řekli o dotace za více než 500 miliard korun. Rozvoj sektoru OZE, jeho trendy, kapacity a detaily připravované podpory z Modernizačního fondu vám na pondělní tiskové konferenci přiblíží ministr životního prostředí Richard Brabec, ředitel Státního fondu životního prostředí ČR Petr Valdman a předseda Komory OZE Štěpán Chalupa.

Termín

31. května 2021

Místo

Úřad vlády ČR, nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1

Program

11.00 – tisková konference

Vzhledem k protiepidemickým opatřením přijatým Ministerstvem zdravotnictví a přetrvávající nepříznivé epidemické situaci je počet přítomných médií na tiskové konferenci omezen na držitele dlouhodobých akreditací. Přechodně bude konference dostupná také videokonferenčně. V případě, že byste se k videokonferenci chtěli připojit, je nutná akreditace nejpozději do 31. května do 9.00 na e-mail akreditace@vlada.gov.cz.

Upozorňujeme, že podmínkou pro vstup do Strakovy akademie je v souladu splatným mimořádným opatřením Ministerstva zdravotnictví předložení potvrzení o negativním výsledku testu na přítomnost viru SARS CoV-2, nestarším než 72 hodin v případě antigenního testu či 7 dnů v případě RT-PCR vyšetření, případně certifikátu Ministerstva zdravotnictví o provedeném očkování proti onemocnění covid-19, pokud od aplikace druhé dávky očkovací látky v případě dvoudávkového schématu uplynulo nejméně 14 dní nebo potvrzení, že od aplikace první dávky očkovací látky v případě dvoudávkového schématu uplynulo alespoň 22 dní, případně čestného prohlášení, že dotyčná osoba před nejvýše 180 dny prodělala onemocnění covid-19.

Upozorňujeme, že po celou dobu pobytu v budově Úřadu vlády ČR je nutné mít nasazený respirátor třídy FFP2 (KN95) či podobně účinný prostředek ochrany dýchacích cest v souladu s platným mimořádným opatřením Ministerstva zdravotnictví.

Kontakt pro média

Petra Roubíčková, tisková mluvčí a vedoucí oddělení tiskového a PR, +420 739 242 382

 

Odbor komunikace Úřadu vlády ČR
Tiskové oddělení
e-mail: tiskove@vlada.gov.cz
telefon: 22400 2058/2059/2316/2596/2625
www.vlada.cz | twitter.com/strakovka | facebook.com/uradvlady

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X