Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Očekáváné události

2. 6. 2014 18:22

4. června 2014: Schůze vlády ČR, TK ve 13.00 hod.

Členové vlády ve středu 4. června 2014 od 10.00 hodin projednají mimo jiné:

  • Doporučení rady k národnímu programu reforem České republiky na rok 2014 bude projednáno v rámci Výboru pro Evropskou unii.

Vláda na svém jednání ve středu 16. dubna 2014 schválila Národní program reforem pro rok 2014. Tento strategický dokument je významnou součástí evropské i národní hospodářské politiky. Představuje ucelený přehled opatření, která Vláda ČR hodlá v následujících měsících přijmout s cílem podpory oživení hospodářského růstu a posílení konkurenceschopnosti. Dokument byl odeslán Evropské komisi, která jej vyhodnotila a navrhla doporučení, která jsou nyní předmětem jednání vlády.

  • Stanoviska Ministerstva dopravy, Ministerstva školství mládeže a tělovýchovy, Ministerstva zdravotnictví, Akademie věd ke kontrolním závěrům Nejvyššího kontrolního úřadu.

Ministerstva v rámci jednotlivých stanovisek překládají ke zjištěním NKÚ přijatá nápravná opatření včetně termínu plnění a stanovení odpovědnosti.

  • Rozvoj kapacit regionálního školství. Koordinované řízení intervencí ze státního rozpočtu a strukturálních fondů EU, předkládá: ministr školství‚ mládeže a tělovýchovy.

MŠMT požádalo Vládu ČR o navýšení objemu prostředků v rámci návrhu státního rozpočtu pro rok 2015 v kapitole MŠMT s cílem zahájit dotační program s názvem Rozvoj výukových kapacit mateřských a základních škol zřizovaných územně samosprávnými celky.

  • Návrh koncepčního řešení regulace cen ve vodárenství, předkládají ministr průmyslu a obchodu, 1. místopředseda vlády pro ekonomiku a ministr financí, ministři zemědělství a životního prostředí.

Vláda se návrhem bude zabývat již po třetí, posoudí podrobněji rozpracované varianty regulace cen ve vodárenství.

  • Informace o stavu a způsobu plnění úkolů obsažených ve Strategii vlády v boji s korupcí na období let 2013 a 2014 za období 4. čtvrtletí 2013 a 1. čtvrtletí 2014 a Aktualizace Strategie vlády v boji s korupcí na období let 2013 a 2014 – květen 2014, předkládá: ministr pro lidská práva‚ rovné příležitosti a legislativu.

Vláda se bude zabývat aktualizací stávající Strategie, v níž je požadována změna u celkem 24 úkolů, ať už formálních (změna gestora), tak i praktických (posunutí termínu, změna zadání) do doby, než bude předložena nová protikorupční strategie.

  • Memorandum o spolupráci při přípravě a budoucí realizaci Integrovaného regionálního operačního programu a Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání, předkládají: ministr školství‚ mládeže a tělovýchovy a ministryně pro místní rozvoj.

Cílem memoranda je zajistit co nejefektivnější přípravu a budoucí realizaci operačních programů tak, aby bylo možné koordinovaně podporovat územní priority a potřeby infrastruktury, vybavení, dostupnosti, rovného přístupu a kvality ve vzdělávání v České republice a spolufinancovat je z Evropského fondu regionálního rozvoje a z Evropského sociálního fondu.

  • Návrh na jmenování a odvolání některých členů Legislativní rady vlády, předkládá: ministr pro lidská práva‚ rovné příležitosti a legislativu.

Vláda znovu projedná obměnu složení Legislativní rady vlády.

09.55 – fototermín

cca 13.00 – tisková konference po jednání vlády (Čas tiskové konference se může změnit s ohledem na průběh jednání.)


Podmínkou účasti na tiskové konferenci je společenský oděv.


Místo: Úřad vlády ČR, nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1

Odbor komunikace Úřadu vlády ČR
e-mail: tiskovy.odbor@vlada.cz
telefon: 22400 2058/2059/2376/2596
www.vlada.cz

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X