Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Očekáváné události

4. 1. 2018 15:06

5. ledna 2018: Premiér Babiš bude jednat se slovenským premiérem Ficem o spolupráci v oblasti dopravy, obrany a bezpečnosti

Předseda vlády ČR Andrej Babiš navštíví v pátek 5. ledna 2018 Slovenskou republiku. V Bratislavě se při své první oficiální zahraniční návštěvě setká s premiérem Robertem Ficem. Hlavním tématem jednání bude dvoustranná česko-slovenská spolupráce, a to především v oblasti dopravní infrastruktury, obrany a bezpečnosti nebo energetiky.

Premiér Andrej Babiš bude se svým slovenským protějškem diskutovat také o regionální spolupráci České a Slovenské republiky v rámci Visegrádské skupiny a o pokračování Slavkovského formátu. Debatovat budou také o evropských otázkách.

Po společném jednání zamíří předsedové vlád České a Slovenské republiky k památníkům T. G. Masaryka a M. R. Štefánika, kde uctí jejich památku položením věnců.

Součástí delegace předsedy vlády bude i ministryně obrany Karla Šlechtová, ministryně financí Alena Schillerová a ministryně práce a sociálních věcí Jaroslava Němcová.

Poslední návštěva předsedy vlády ČR ve Slovenské republice se uskutečnila v říjnu 2017, kdy Slovensko navštívil Bohuslav Sobotka u příležitosti Spotřebitelského summitu v Bratislavě, který se zabýval tématem dvojí kvality potravin. Slovenský premiér Robert Fico naposledy navštívil ČR loni v září v rámci společného zasedání vlád obou zemí, které se konalo v Lednici na Břeclavsku.

Na Nový rok spolu premiéři České a Slovenské republiky telefonicky hovořili. Diskutovali především o vztahu obou zemí a o významných výročích, které si budeme v letošním roce připomínat.

Program

11.00 – fototermín při slavnostní ceremonii
11.40 – slavnostní oběd
13.00 – tisková konference
Místo: Úřad vlády Slovenské republiky, Námestie slobody 1, Bratislava                          

13.45 – položení věnců k pomníku T. G. Masaryka v Bratislavě
Místo: Vajanského nábrežie 2, Bratislava

14.00 položení věnců k pomníku M. R. Štefánika
Místo: Pribinova 17, Bratislava


Mgr. Barbora Peterová
mluvčí vlády
Government Spokesperson
Úřad vlády České republiky | Office of the Government of the Czech Republic
nábřeží Edvarda Beneše 4
CZ -118 01  Praha 1
T:  +420 224 002 058
M: +420 723 707 619
www.vlada.cz | twitter.com/strakovka | facebook.com/uradvlady

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X