Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Očekáváné události

3. 10. 2019 15:43

5. října 2019: Úřad vlády ČR poprvé v tomto roce otevře pro veřejnost Kramářovu vilu

V sobotu 5. října se mohou poprvé v tomto roce návštěvníci těšit na komentované prohlídky Kramářovy vily. Tato významná pražská stavba bude pro veřejnost zpřístupněna od 9 do 17 hodin, přičemž poslední komentovaná prohlídka je plánována na 16. hodinu.

Kramářova vila, spadající pod správu Úřadu vlády ČR, tvoří bezesporu nepřehlédnutelnou dominantu letenského panoramatu. Ačkoli byl návrhem stavby pověřen vyhlášený vídeňský architekt Friedrich Ohmann, do konečného vzhledu interiérů se výrazně promítnul vkus ruské manželky Karla Kramáře, Naděždy Nikolajevny. V devadesátých letech prošla Kramářova vila kompletní rekonstrukcí a v současnosti je nejčastěji využívána jako místo setkávání předsedy vlády s významnými světovými státníky.

Zájemci z řad veřejnosti budou mít možnost za doprovodu průvodců nahlédnout do netradičních prostor této slavné vily a současně se dozvědět více o osudu jejich prvních obyvatel, manželů Kramářových. K vidění bude například jídelna zdobená byzantskými motivy, pracovna Karla Kramáře či kulečníkový sál ve staroruském stylu. Návštěvníci budou mít rovněž jako jedni z prvních možnost prohlédnout si nově zrekonstruovanou terasu Kramářovy vily a užít si jeden z nejkrásnějších výhledů na Vltavu a pražské mosty.

Prohlídky budou probíhat v organizovaných skupinách za doprovodu průvodců, přičemž jedna prohlídka potrvá přibližně 40 minut.

Více informací o Kramářově vile.

Termín

5. října 2019

Čas

9.00 – 17.00 hodin (poslední komentovaná prohlídka bude začínat v 16.00 hodin)

Místo

Kramářova vila, Gogolova 212/1, Praha 1

Kontakt pro média na místě

Ivana Krejčiříková, Odbor komunikace Úřadu vlády ČR, tel: +420 602 294 505

 

Odbor komunikace Úřadu vlády ČR
Tiskové oddělení
e-mail: tiskove@vlada.gov.cz
telefon: 22400 2058/2059/2316/2596/2625
www.vlada.cz | twitter.com/strakovka | facebook.com/uradvlady

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Související zprávy