Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Očekáváné události

1. 6. 2023 10:53

8. června 2023: Ministryně Helena Langšádlová předá Cenu vlády nadanému studentovi za rok 2022 - za účasti předsedy vlády České republiky Petra Fialy

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová předá za účasti premiéra Petra Fialy a zástupců akademické sféry ve čtvrtek 8. června 2023 v Hrzánském paláci Cenu vlády nadanému studentovi za rok 2022.

Laureátkou prvního ročníku ceny se stala studentka VUT v Brně Barbora Šmahlíková za její přínos v oblasti vývoje algoritmů, tzv. omega automatů. Nominováno bylo celkem 20 studentů. Vysoká kvalita zaslaných návrhů je potěšitelným důkazem toho, že se řada mladých lidí věnuje vědecké práci už v době studia.

Ocenění je udělováno historicky poprvé. O udělení ceny rozhoduje vláda na návrh Rady pro výzkum, vývoj a inovace. S oceněním je spojena odměna ve výši 50 tis. Kč. Nová cena vlády je příležitostí ocenit každoročně nadaného studenta či studentku střední nebo vysoké školy, kteří projevili mimořádný talent a zájem o výzkumnou či vědeckou práci - s cílem propagovat výzkumnou činnost a získat mladé nadějné adepty pro budoucí kariéru vědce.

Více informací o ocenění

Termín

8. června 2023

Místo

Hrzánský palác, Loretánská 177/9, 118 00 Praha 1

Program

16.00 - slavnostní předání Ceny vlády nadanému studentovi
16.45 - komentáře pro média (Hudební sál)

Pro účast na slavnostním ocenění v Hrzánském paláci je nutná akreditace nejpozději do čtvrtka 8. června do 10.00 na e-mail akreditace@vlada.gov.cz. Podmínkou účasti je společenský oděv.

Kontakt pro média

Vendula Kodetová, 702 129 834, kodetova.vendula@vlada.cz

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X