Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Očekáváné události

5. 12. 2011 18:00

AVÍZO: Předseda vlády se zúčastní XVIII. slavnostního večera k Mezinárodnímu dni osob se zdravotním postižením

V pondělí 5.12.2011 se v 18 hodin uskuteční XVIII. slavnostní večer Vládního výboru pro zdravotně postižené občany k Mezinárodnímu dni osob se zdravotním postižením.

Slavnostní večer zahájí projevem Petr Nečas, předseda vlády ČR a předseda Vládního výboru pro zdravotně postižené občany a předá cenu Vládního výboru pro zdravotně postižené občany v tiskové kategorii.

Mezinárodní den osob se zdravotním postižením si připomínáme každoročně 3. prosince již od roku 1981, kdy byl Valným shromážděním Organizace spojených národů poprvé vyhlášen. Jeho cílem je přispět k plnění závazku mezinárodního společenství ke zvyšování míry integrace zdravotně postižených osob do společnosti.

Každý rok je v rámci Mezinárodního dne osob se zdravotním postižením stanoveno konkrétní téma, které určuje oblast, na niž má být zaměřena hlavní pozornost v příštím období. Tématem pro letošní rok je "Společně pro lepší svět pro všechny: Zahrnutí osob se zdravotním postižením do rozvoje společnosti".

V průběhu večera budou vyhlášeny výsledky soutěže o Cenu Vládního výboru pro zdravotně postižené občany za publicistické práce zaměřené na problematiku zdravotního postižení.

Ceny jsou udělovány ve 3 kategoriích – tiskové, rozhlasové a televizní - těm dílům, která nejvhodnějším a nejlepším způsobem upozorňují na problematiku zdravotního postižení. Hlavním měřítkem při jejich posuzování je, jak může přihlášená práce oslovit širokou veřejnost, seznámit ji s danou problematikou a pozitivně ovlivnit její přístup k osobám se zdravotním postižením.

Součástí večera bude hudební vystoupení žáků a pěveckého sboru Školy Jaroslava Ježka pod vedením Hany Tenglerové.

18.00 hod. – zahájení slavnostního večera

Místo: Lichtenštejnský palác, U Sovových mlýnů 4/506, Praha 1


Příchod novinářů nejpozději 15 minut před začátkem. Podmínkou účasti je společenský oděv.


Odbor tiskový a styku s veřejností Úřadu vlády ČR
Oddělení tiskové
e-mail: tiskovy.odbor@vlada.cz  
telefon: 22400 2058/2059/2376/2596/2052
www.vlada.cz

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X