Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Očekáváné události

6. 1. 2012 0:00

AVÍZO: Premiér Nečas vystoupí na prestižní pařížské konferenci, setká s nejvyššími představiteli Francie

Předseda vlády ČR Petr Nečas v pátek 6. ledna 2012 navštíví Francii. V Paříži se zúčastní mezinárodní konference "Nový svět",pořádané francouzským ministerstvem hospodářství, financí a průmyslu.

Letošní ročník konference nese podtitul „Růst, inovace, změna“.

Český premiér vystoupí jako hlavní řečník tématického panelu „Jaké místo pro Evropu v rámci nové mezinárodní rovnováhy?“. Spolu ním se budou nad budoucností Evropy zamýšlet např. ministr financí Francie Francois Baroin, ekonom Jean-Paul Fitoussi, ministr financí Polska Jacek Rostowski či místopředseda Evropské komise a komisař pro průmysl a podnikání Antonio Tajani. K dalším účastníkům konference patří např. italský premiér Mario Monti, představitelé nejvýznamnějších technologických a inovačních firem, i zástupci akademické sféry, např. americký ekonom Jeffrey Sachs.

V Paříži se premiér Nečas setká také se svým francouzským protějškem Françoisem Fillonem. K tématům společného jednání bude patřit zejména ekonomická a vědecká spolupráce ČR a Francie, aktuální ekonomická situace v Evropě a eurozóně, budoucnost jaderné energetiky, i vývoj ve světě a spolupráce v rámci Severoatlantické aliance.

Po skončení konference se předseda české vlády zúčastní také slavnostní recepce pořádané prezidentem Francie Nicolasem Sarkozym.

Odbor tiskový a styku s veřejností Úřadu vlády ČR
Oddělení tiskové
e-mail: tiskovy.odbor@vlada.cz  
telefon: 22400 2058/2059/2376/2596/2052
www.vlada.cz

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X