Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Očekáváné události

17. 5. 2012 15:00

AVÍZO: V Praze se uskuteční společné zasedání vlád ČR a Izraele

Ve čtvrtek 17. května 2012 přicestuje na návštěvu České republiky předseda vlády Státu Izrael Benjamin Netanjahu. Členy jeho delegace budou i další ministři izraelské vlády, a to ministr zahraničí Avigdor Lieberman, ministr průmyslu Shalom Simhon, ministr pro vědu a technologii Daniel Hershkowitz, ministr sociálních věcí a komunikací Moshe Kahlon, ministr dopravy Israel Katz, ministr výstavby Ariel Atias a ministryně kultury Limor Livnat.

V rámci programu návštěvy se uskuteční setkání předsedy vlády ČR Petra Nečase s izraelským premiérem Benjaminem Netanjahuem a izraelských ministrů s jejich českými protějšky. Následně se obě delegace sejdou ke společnému setkání vlád u pracovní večeře. Za českou stranu se jednání zúčastní ministr zahraničí Karel Schwarzenberg, ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba, ministr školství Petr Fiala, ministr práce Jaromír Drábek, ministr dopravy Pavel Dobeš, ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský a ministryně kultury Alena Hanáková.

Předmětem jednání předsedů vlád i resortních ministrů bude rozvoj bilaterálních hospodářských a kulturních vztahů a projektů konkrétní spolupráce, včetně oblastí vzdělávání a výzkumu.

Uskutečnění prvního společného zasedání české a izraelské vlády bylo domluveno během návštěvy premiéra Nečase v Izraeli v září 2011.

15.00 hod. – fototermín na zahradě Úřadu vlády
16.25 hod. – tisková konference

Po skončení tiskové konference bude možnost individuálních rozhovorů s českými ministry.


Příchod novinářů nejpozději 20 minut před začátkem.
Upozorňujeme, že podmínkou účasti je společenský oděv.


Akreditace novinářů je nutná do středy 16. května do 16.00 hod., a to pouze písemně na e-mailovou adresu akreditace@vlada.gov.cz. Do e-mailu, prosím, uveďte jméno, redakci a pozici (fotograf/redaktor/kameraman).

Místo: Úřad vlády ČR, nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1

Odbor tiskový a styku s veřejností Úřadu vlády ČR
Oddělení tiskové
e-mail: tiskovy.odbor@vlada.cz  
telefon: 22400 2058/2059/2376/2596/2052
www.vlada.cz

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X