Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Očekáváné události

3. 2. 2017 11:42

7. února 2017: Premiér Sobotka bude jednat s premiérem Tillichem o železničním propojení se Saskem i hospodářské spolupráci

Předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka bude v úterý 7. února 2017 jednat s ministerským předsedou Svobodného státu Sasko Stanislawem Tillichem. Ten přijíždí na pracovní návštěvu České republiky na pozvání premiéra Sobotky.

Premiér Sobotka chce se saským předsedou vlády projednat především rozvoj dopravní infrastruktury, hospodářskou spolupráci mezi ČR a Saskem i kooperaci obou zemí v oblasti vědy, výzkumu a inovací.

„Se Saskem máme velmi intenzivní a velmi dobré vztahy. S premiérem Tillichem chci kromě jiných témat projednat rovněž aktuální stav dopravního propojení našich zemí, především další kroky v přípravě nového rychlého železničního spojení Prahy a Drážďan a dále do Berlína a Hamburku. Považuji za důležité, abychom ve společné práci pokročili, vysokorychlostní železnice na této trase pomůže zaměstnanosti, hospodářské spolupráci i turistickému ruchu,“ uvedl premiér Bohuslav Sobotka.

Předsedové vlád budou diskutovat také o přeshraniční spolupráci, zejména v policejní oblasti při potírání přeshraniční kriminality. Premiér Sobotka bude s ministerským předsedou Tillichem hovořit také o otázkách hospodářské soutěže a energetiky. Na pořadu jednání budou i další dvoustranné a evropské otázky.

Kontakty mezi českým předsedou vlády Sobotkou a saským premiérem Tillichem jsou velmi intenzivní, během tří let fungování současné české vlády spolu jednali již pětkrát.

Termín

7. února 2017

Místo

Úřad vlády ČR, nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1

Program

16.00 – fototermín při příjezdu Stanislawa Tillicha do Strakovy akademie
následně – fototermín na začátku jednání delegací
16.50 – tisková konference

Akreditace je nutná do pondělí 6. února 2017 do 12.00 hod., a to pouze písemně na e-mailovou adresu akreditace@vlada.gov.cz. Do e-mailu, prosím, uveďte jméno, redakci a pracovní pozici (fotograf, redaktor, kameraman).

Čas příchodu do Strakovy akademie je nejpozději v 15.15 hod.

Kontakt pro média

Šárka Nevoralová, Odbor komunikace Úřadu vlády ČR, +420 720 982 644

MgA. Martin Ayrer
mluvčí vlády, ředitel Odboru komunikace
Government Spokesperson and Director of Department of Communication
Úřad vlády České republiky | Office of the Government of the Czech Republic
nábřeží Edvarda Beneše 4
CZ -118 01  Praha 1
T:  +420 224 002 054
M: +420 602 135 517
www.vlada.cz | twitter.com/strakovka | facebook.com/uradvlady

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X