Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Dny otevřených dveří

29. 9. 2011 10:41

Den otevřených dveří v Lichtenštejnském paláci 28. 9. 2011

Den otevřených dveří v Lichtenštejnském paláci 28. 9. 2011
Ve středu 28. září 2011, na státní svátek Dne české státnosti, se uskutečnil historicky první Den otevřených dveří v Lichtenštejnském paláci na pražské Kampě. Jeden z nejkrásnějších a nejrozsáhlejších pražských paláců navštívilo celkem 1080 návštěvníků.

Pro zobrazení videa je nutné povolit JavaScript. Zde jsou instrukce jak povolit JavaScript ve Vašem webovém prohlížeči.

Nahrává se přehrávač videa ...

Den otevřených dveří v Lichtenštejnském paláci 28. 9. 2011Stalo se již tradicí Úřadu vlády ČR u příležitosti státních svátků a významných výročí zpřístupnit prostory některého z objektů v jeho vlastnictví široké veřejnosti a umožnit tak návštěvníkům nahlédnout do míst, kde se setkávají významné osobnosti české i světové politické scény. Byť se už  od rána se před palácem tvořili fronty, zájemci nemuseli na vstup čekat déle než 30 minut.Prohlídky probíhaly v organizovaných skupinách za doprovodu průvodce a jejich součástí byl i výklad o historii paláce. Zájemci si  mohli prohlédnout např. zlatý salón, v němž byl slavnostně prostřeno, a další reprezentační prostory.

Den otevřených dveří v Lichtenštejnském paláci 28. 9. 2011Rozlehlý objekt s bohatou historii, vybudovaný v letech 1697-1698 na šestibokém půdorysu, náleží k výrazným stavbám Malostranského panoramatu zakončeného monumentální siluetou Pražského hradu. V současné době využívá vláda České republiky Lichtenštejnský palác k reprezentačním účelům. V apartmánech situovaných do druhého patra pobýval při návštěvě Prahy v roce 1995 španělský král Juan Carlos s chotí Sofií, v roce 1996 zde byla ubytována britská královna Alžběta II. se svým manželem princem Filipem a v roce 2002 japonský císař Akihito s císařovnou Mičiko. Den otevřených dveří v Lichtenštejnském paláci 28. 9. 2011V roce 2006 zde pobýval ruský prezident Vladimír Putin. Jednotlivé sály a salonky jsou využívány také k pracovním setkáním a poradám, odborným seminářům a konferencím.

 

 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie