Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Tiskové konference

1. 11. 2007 12:39

Mimořádný tiskový briefing předsedy vlády ČR Mirka Topolánka ve čtvrtek 1.11.2007

Jana Bartošová, tisková mluvčí Úřadu vlády ČR: Vážené dámy a pánové, já vás vítám na mimořádném briefingu předsedy vlády pana Mirka Topolánka, kterého tu také vítám. Vítám zde prvního vicepremiéra pana Jiřího Čunka a místopředsedu vlády pana Martina Bursíka. Poprosím premiéra o úvodní slovo.
Mirek Topolánek, předseda vlády ČR: Já možná jen do úvodu velmi krátce. My jsme se sešli jako předsedové koaličních stran, abychom řešili situaci v koalici. Řešení jsme našli a musím říct dopředu, že to řešení je datováno středou příštího týdne při zasedání vlády tak, jak jsme zvyklí to dělat prozatím u těchto záležitostí. Jiří Čunek.
Jiří Čunek, první místopředseda vlády ČR a ministr pro místní rozvoj: Dobrý den, dámy a pánové, já bych rád oznámil, že na základě sdělení, že nejvyšší státní zástupkyně chce pokračovat v tom případu, který již měl být ukončen, ale ona ve své pravomoci z nějakých důvodů rozhodla, že bude pokračovat. Já jsem se rozhodl, abychom učinili přítrž všem diskuzím o mém ovlivňování, byť jsem s Renátou Veseckou nikdy v životě osobně nehovořil, až na jedno setkání přes televizní debatu, tak jsem se rozhodl, aby toto vyšetřování bylo opravdu pro veřejnost, pro vás, pro všechny nezávislé, tak na středeční vládě odstoupím z funkce vicepremiéra a ministra pro místní rozvoj. Toto rozhodnutí dělám nejenom kvůli tomu prvnímu kroku nebo bodu, ale také proto, že chci, aby pokračovala tato koalice, aby se udržela, aby nebyla stále zpochybňována a mohla pracovat a trvat dále. Děkuji vám.
Jana Bartošová, tisková mluvčí Úřadu vlády ČR: Děkuji panu Jiřímu Čuníkovi a slovo má místopředseda vlády pan Martin Bursík.
Martin Bursík, místopředseda vlády ČR a ministr životního prostředí: Dobrý den, děkuji. Já myslím, že se sluší, abych popřál za nás koaliční partnery Jiřímu Čunkovi vše dobré jak v soukromém životě, tak v jeho dalším pokračování funkce předsedy KDU-ČSL.
Mirek Topolánek, předseda vlády ČR: Já jen úplně na závěr chci oznámit, že ve středu současně požádám prezidenta, aby pověřil řízením resortu ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy předsedu Strany zelených Martina Bursíka, protože se ukazuje hledání nového ministra jako složitější a potřebujeme získat čas. Potřebujeme stabilizovat resort a potřebuji, aby tam byl ministr, který bude odkládaná rozhodnutí realizovat a všechna ta opatření, která se týkají ministerstva pro místní rozvoj budeme řešit ve středu na vládě. Já vám děkuji, pěkný den a nashledanou.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X