Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Tiskové konference

8. 6. 2011 22:09

Tisková konference po jednání vlády, 8. června 2011

Jakub Stadler, tiskový odbor Úřadu vlády: Dámy a pánové, dobrý večer na tiskové konferenci po dnešním zasedání vlády, vítám zde předsedu vlády pana Petra Nečase a předávám mu slovo.

Petr Nečas, předseda vlády ČR: Dobrý večer, zdravím všechny žurnalistické vytrvalce a děkuji, že jste měli trpělivost. Vláda ČR se dnes zabývala celou řadou bodů, část jednání vlády byla vedena v režimu tajné, takže o této části nemohu informovat, abych neporušil zákon. Ale v té standardní části jednání vlády se vláda zabývala celou řadou bodů, například zprávou o plnění systémových opatření v oblasti vězeňství v loňském roce, a také návrhem na změnu systematizace příslušníků a navýšení počtu občanských zaměstnanců vězeňské služby ČR na rok 2011 včetně navýšení objemu prostředků na služební příjmy a platy a návrh systematizace příslušníků vězeňské služby na rok 2012 včetně stanovení objemu prostředků na služební příjmy. Dále vláda se zabývala návrhem usnesení vlády ve věci aplikace zákonem předvídané výjimky z působnosti o veřejných zakázkách na oblast mezinárodních sporů v oblasti fotovoltaického průmyslu. Zde ještě je nezbytné doladit některé právní analýzy, takže vláda tento bod přerušila a dokončí ho příští týden. Schválili jsme také návrh zákona o mezinárodní pomoci při vymáhání některých finančních pohledávek, návrh zákona, kterým se mění zákon o Pozemkovém fondu ČR, nařízení vlády o stanovení některých výrobků, podmínek, za nichž lze uskutečnit jejich dovoz a vzor žádostí o udělení povolení. Zabývali jsme se také poslaneckým návrhem poslanců KSČM na vydání zákona, kterým se mění zákon o sdružování v politických stranách a hnutích, ke kterému vláda zaujala negativní stanovisko. Také jsme se zabývali harmonogramem otevírání trhu veřejných služeb v přepravě cestujících v oblasti dálkové a nadregionální železniční dopravy. Což je významná věc, protože liberalizujeme trh železniční dopravy. Já jsem připraven zodpovědět vaše dotazy.

Jakub Stadler, tiskový odbor Úřadu vlády: Dámy a pánové, prostor pro vaše dotazy. ČTK.

ČTK: Chtěl jsem se zeptat, v režimu tajné jste zřejmě byli informováni o kauze Diag? Alespoň tak?

Petr Nečas, předseda vlády ČR: Samozřejmě, část těch informací byla tajných, část vyhrazených, část diskrétní charakter, ano, zabývali jsme se dnes i informacemi, které se týkaly kauzy Diag Human.

ČTK: Alespoň vy už víte, kdo je majitelem těch pohledávek?

Petr Nečas, předseda vlády ČR: Tak to neví dneska nikdo.

Jakub Stadler, tiskový odbor Úřadu vlády: Další dotaz, prosím, je-li nějaký? Česká televize.

ČT: Já možná odbočím, pane premiére, už víte, kdy bude K9 a bude se řešit ta situace s VV? Jestli víte, že zítra či v pátek?

Petr Nečas, předseda vlády ČR: Jak bylo zvykem v poslední době se K9 konala po skončení jednání vlády. Takže malé překvapení, dnes se nekoná, bude se konat zítra. Bude to záviset samozřejmě na průběhu sněmovny.

Jakub Stadler, tiskový odbor Úřadu vlády: Děkuji. Další otázka? Není.

Petr Nečas, předseda vlády ČR: Děkujeme a hezký večer, na shledanou.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Zvuková příloha

Tisková konference po jednání vlády, 8. června 2011

Související zprávy