Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Tiskové zprávy

19. 5. 2022 20:25

Premiér Petr Fiala se setkal se zástupci diplomatických misí v ČR

Premiér Petr Fiala se setkal se zástupci diplomatických misí v ČR, 19. května 2022.
Premiér Petr Fiala se setkal se zástupci diplomatických misí v ČR, 19. května 2022.
Ve čtvrtek 19. května 2022 se v Lichtenštejnském paláci uskutečnilo tradiční setkání předsedy vlády se zástupci diplomatických misí akreditovaných v České republice. Premiér Petr Fiala ve svém projevu k diplomatům vyzdvihl důležitost společné pomoci Ukrajině.

Premiér Petr Fiala ve svém projevu zdůraznil i to, jak je důležitá integrace uprchlíků nejen do české společnosti. Zároveň představil pět prioritních okruhů, kterým se bude věnovat nadcházející předsednictví ČR v Radě EU. Patří mezi ně zvládnutí migrační krize a poválečná obnova Ukrajiny, energetická bezpečnost, posilování evropské obranyschopnosti, odolnost evropské ekonomiky a odolnost demokratických institucí.

„Poprvé po desetiletích jsem hrdý na to, že celá EU a další demokratické země jednají společně. Byli jsme tvrdí, byli jsme rychlí a byli jsme jednotní,“ řekl premiér Fiala.

Na závěr své řeči premiér upozornil, že i když nás nyní nečekají lehké časy, můžeme uspět i díky další budoucí spolupráci. Setkání se účastnili i vicepremiéři Ivan Bartoš a Vlastimil Válek a další hosté.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Fotogalerie [F] fotogalerie