Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Tiskové zprávy

31. 8. 2010 15:43

Premiér Petr Nečas: Vnímám předvolební nervozitu

Vnímám předvolební nervozitu některých členů vlády.

S Miroslavem Kalouskem a Karlem Schwarzenbergem jsem včera několik desítek minut jednal a nic z jejich dnešních stanovisek nezaznělo.

Dopolední stranická tisková konference TOP 09 byla standardní součástí volební kampaně a tak k ní i přistupuji. Pevně doufám, že tlak na zvyšování přímých daní i neochota hlouběji reformovat trh práce je podružným efektem předvolební kampaně a nikoli výrazem ztráty reformního elánu.

Koordinace evropské politiky je podle koaliční smlouvy v gesci premiéra jemu podřízeného útvaru. Návrh změny kompetenčního zákona, který určí roli státního tajemníka pro evropské záležitosti vláda řádně projedná.

Není to krok proti panu ministrovi Schwarzenbergovi, ale cesta ke kvalitní koordinaci evropské politiky. Myslím, že si tato organizační a technická záležitost nezaslouží tolik rozruchu.


Petr Nečas, předseda vlády a předseda ODS


Přesná citacie z koaliční dohody:

„Základem úspěšné evropské politiky je její důsledná vnitřní koordinace zejména v oblasti strategických cílů a přípravy jednání Evropské rady. Tato koordinace bude v gesci předsedy vlády a bude realizována prostřednictvím jemu podřízeného útvaru, který bude úzce spolupracovat s Ministerstvem zahraničních věcí. Postavení tohoto útvaru bude upraveno v kompetenčním zákoně.“

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie