Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Tiskové zprávy

5. 9. 2007 11:25

Tisková zpráva k některým bodům z výjezdního zasedání vlády ČR

Na zámku ve Spáleném Poříčí se dnes, 5. září 2007, uskutečnilo výjezdní zasedání vlády ČR. K některým důležitým bodům, které vláda projednala, uvádíme:

k bodu 2: Vláda schválila Uvolnění finančních prostředků na radiokomunikační podporu služby cizinecké a pohraniční Policie ČR po vstupu do Schengenu. V roce 2007 bude uvolněno z vládní rozpočtové rezervy 187 740 mil. Kč. Využití systému Pegas u útvaru služby cizinecké a pohraniční policie umožní nahradit dosavadní analogový systém a zajistit nový rozsah poskytovaných služeb se zabezpečeným přenosem hlasu a dat.

k bodu 3: Vláda schválila Pořízení a integraci kryptokomunikačních prostředků pro letouny Gripen a zajištění záručních a pozáručních oprav zbraňového systému Sidewinder. Ministerstvo obrany uzavře na základě vládou vydaných rozhodnutí smlouvu se Švédským královstvím na jejich nákup i integraci. Tím, že smlouvy budou uzavřeny přímo s dodavateli dojde k úspoře finančních prostředků, které budou čerpány z prostředků ministerstva obrany a nebudou mít žádný dopad na státní rozpočet.

k bodu 7: Vláda schválila Směrnici ke sjednávání mezinárodních smluv v rámci Evropské unie a k jejich vnitrostátnímu projednávání. V textu Směrnice dochází k některým dílčím změnám, například tzv. gestorem smlouvy může být nově i ústřední orgán státní správy, v jehož čele nestojí člen vlády.

K bodům týkajícím se možného umístění radarové stanice na území ČR vydáme samostatnou tiskovou zprávu.

Tiskový odbor Úřadu vlády ČR

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie