Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Tiskové zprávy

23. 12. 2008 15:36

Úřad vlády spustil novou podobu webového portálu www.vlada.cz

K letošním Vánocům Úřad vlády dal občanům pod stromeček novou podobu webového portálu www.vlada.cz. Fungovat začal o půlnoci na 23. prosince, kdy stránky přešly do ostrého provozu. Nový web vlády má moderní vzhled, je přehlednější a bude obsahovat více užitečných informací.

Titulní straně nového webu bude vždy dominovat jedna z událostí, v současnosti je to již třetí ročník vánoční soutěže pro děti z dětských domovů. Tématem jsou Vánoce za 100 let. Hlasování se mohou na internetových stránkách zúčastnit všichni čtenáři. Další z částí hlavní stránky jsou aktuality, které přinášejí informace o činnosti vlády. Kromě toho si návštěvník portálu může v rubrice Za premiérem a v rubrice Komentář spustit video nebo audio komentář předsedy vlády k aktuálním otázkám. Vzhledem k blížícímu se předsednictví mluví premiér v obou rubrikách o naší nadcházející roli vedoucí země evropské sedmadvacítky.

Přehlednější informace pro média

Pro média slouží speciální rubrika Média centrum, ve které jsou kromě aktualit a názorů premiéra k dispozici tiskové zprávy a informace o chystaných akcí, kterých se účastní předseda vlády. Zároveň jsou zde zvukové záznamy z tiskových konferencí a jejich textové přepisy, které jsou podobně jako fotogalerie předsedy vlády volně k dispozici pro další využití.

Na jaře tohoto roku vypsal Úřad vlády České republiky veřejnou soutěž na grafický návrh nových webových stránek vládního portálu. Požadavkem bylo, aby se grafici snažili o neobvyklou moderní prezentaci, aby web nepřipomínal stránky dalšího ze státních úřadu. Při výběru byl kladen důraz na multimediálnost, přehlednost a reprezentavní design stránek. Do soutěže se přihlásilo deset návrhů. Úřad vlády nakonec zvolil návrh společnosti Symblaze s.r.o. s grafickým řešením Petra Knoblocha a Jakuba Straky. (Ostatní ukázky z veřejné soutěže jsou v rubrice Představujeme.)


Jana Bartošová, tisková mluvčí vlády ČR


S každou radikální změnou webu mohou přijít i komplikace a dolaďování všech detailů. Proto Úřad vlády ČR uvítá připomínky nebo upozornění na chyby nového webu, a to na adresu posta@vlada.gov.cz.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie