Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Archiv zpráv pracovních a poradních orgánů vlády

Stránka byla přesunuta do archivu

27. 6. 2013 13:21

Členové NERV poděkovali Petrovi Nečasovi za spolupráci

Členové Národní ekonomické rady vlády oceňují tři roky spolupráce s kabinetem Petra Nečase.

Logo Národní ekonomické rady vlády.

Vzhledem k aktuální politické situaci je již zřejmé, že kabinet Petra Nečase nejpozději do 14 dnů opustí své funkce. Z tohoto důvodu se členové NERV rozhodli poděkovat za spolupráci premiérovi Petrovi Nečasovi a ekonomickým ministrům, se kterými na pravidelných jednáních diskutovali témata týkající se ekonomiky České republiky.

NERV si uvědomuje, že ne všechny návrhy rady bylo možné v politické realitě prosadit. Oceňují nicméně snahu premiéra Petra Nečase tyto návrhy realizovat. Zejména se jedná o Strategii mezinárodní konkurenceschopnosti, která se nedávno stala premiérskou agendou, prorůstová opatření, úspory v rozpočtu a finanční ústavu. Členové NERV věří, že se jejich návrhy budou inspirovat i další vlády, neboť ekonomické zdraví země není otázkou pravice či levice, ale rozumného přístupu při správě státu.

Činnost Národní ekonomické rady vlády byla obnovena vládou Petra Nečase v srpnu 2010. V současnosti má NERV 14 členů a od svého obnovení již fungovalo 11 pracovních skupin zaměřených například na veřejné finance, boj s korupcí, konkurenceschopnost nebo prorůstová opatření. Členy NERV jmenuje vláda ČR, a s koncem vlády Petra Nečase také formálně skončí členství členů NERV. Nová vláda, pokud se rozhodne činnost NERV zachovat, rozhodne o novém obsazení na svém zasedání.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Související zprávy