Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Archiv zpráv pracovních a poradních orgánů vlády

Stránka byla přesunuta do archivu

14. 8. 2012 15:54

Vladimír Bezděk rezignoval na členství v NERV

Člen Národní ekonomické rady vlády (NERV) Vladimír Bezděk ukončil své působení v této radě. Důvodem je jeho profesní působení na Slovensku, kam se i s rodinou přestěhoval.

Vladimír Bezděk informoval premiéra Petra Nečase i ostatní členy NERV o své rezignaci na člena ekonomické rady. Důvodem je profesní působení Vladimíra Bezděka na Slovensku, kde se i s rodinou přestěhoval. „Nejsem tak schopen adekvátně přispívat k činnosti NERV a jejich odborných skupin,“ uvedl ve svém rezignačním dopise. „Rád bych poděkoval za důvěru Vládě ČR, kterou mi prokázala jmenováním do NERV,“ uzavřel Bezděk. Rezignaci projednala na svém jednání ekonomická rada 13. srpna.

Předseda vlády Petr Nečas ocenil přínos Vladimíra Bezděka do činnosti NERV, zejména v oblasti penzijní reformy. „Výstup pracovní skupiny NERV pro důchodovou reformu byl jedním z důležitých podkladů pro vytváření vládní koncepce reformy penzí,“ poděkoval Vladimírovi Bezděkovi za jeho práci premiér.

Po odchodu Vladimíra Bezděka má NERV aktuálně 14 členů. „V současnosti není určen žádný náhradník za odcházejícího člena NERV Vladimíra Bezděka,“ uvedl tajemník NERV David Havlíček. Ekonomická rada obnovila svou činnost před dvěma lety s cílem pomoci vládě nalézt optimální podobu nutných reforem. NERV se také podílel na řadě koncepčních materiálů jako Strategie mezinárodní konkurenceschopnosti ČR na roky 2012-2020.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X