Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuality Etické komise České republiky

18. 11. 2022 14:05

Etická komise uctila památku obětí komunismu

Dne 17. listopadu 2022 si Etická komise České republiky pro ocenění účastníků odboje a odporu proti komunismu již tradičně připomněla Den boje za svobodu a demokracii.

Památku obětí totalitních režimů uctila položením kytice u Památníku obětem komunismu v Praze na Újezdu. Za Etickou komisi se akce zúčastnili její předseda doc. JUDr. Jan Kudrna, Ph.D. a člen Mgr. František Bublan. Předseda Etické komise rovněž pronesl u této příležitosti za účasti veřejnosti proslov.

Piety se účastnili také bývalý předseda Etické komise, pan Mgr. Jiří Kaucký, nynější předseda Úřadu pro ochranu osobních údajů, bývalý místopředseda Etické komise, pan PhDr. Prokop Tomek, Ph.D., nynější ředitel Odboru výzkumu a vzdělávání Ústavu pro studium totalitních režimů a vedoucí Oddělení vydávání osvědčení a správních agend Odboru pro válečné veterány Ministerstva obrany PhDr. Pavel Kugler, Ph.D.

Další fotografie a video naleznete taktéž na Twitteru předsedy Úřadu pro ochranu osobních údajů pana Mgr. Jiřího Kauckého zde.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie