Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Tiskové zprávy

10. 1. 2020 8:26

Legislativní rada vlády se zabývala zákonem o prověřování zahraničních investic a novelou energetického zákona

Legislativní rada vlády se sešla ve čtvrtek 9. ledna 2020 v budově Úřadu vlády ČR za účelem projednání dvou návrhů zákonů; konkrétně se jednalo o zcela nový zákon o prověřování zahraničních investic a dále o návrh novely energetického zákona.

Nejprve se Legislativní rada vlády zabývala upraveným zněním návrhu zákona o prověřování zahraničních investic, který předložilo Ministerstvo průmyslu a obchodu a který byl Legislativní radou vlády již jednou projednáván na jejím zasedání konaném dne 3. října 2019. Projednávání tohoto upraveného znění návrhu zákona bylo opětovně přerušeno za účelem jeho dalšího dopracování podle připomínek a doporučení Legislativní rady. K předmětnému návrhu zákona byla vedena rozsáhlá diskuze, jež s ohledem na množství připomínek, které byly k návrhu zákona ze strany členů Legislativní rady vlády, včetně zpravodajů, vzneseny, vyústila v závěr přerušit jeho projednávání s tím, že po dopracování uvedeného návrhu bude upravené znění opětovně předloženo Legislativní radě vlády k novému projednání.

Následně se Legislativní rada vlády věnovala upravenému znění návrhu novely energetického zákona, který byl Legislativní radou vlády již jednou projednáván na jejím zasedání konaném dne 13. června 2019. Obdobně jako u předchozího bodu bylo po proběhlé diskuzi projednávání návrhu na Legislativní radě vlády přerušeno s tím, že bude předkladatelem dopracován na základě připomínek zpravodajů a ostatních členů Legislativní rady vlády a následně opětovně předložen.

 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X