Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Tiskové zprávy

21. 2. 2020 15:26

Legislativní rada vlády se zabývala zbraněmi a municí a dále novelou občanského zákoníku

Legislativní rada vlády se sešla ve čtvrtek 20. února 2020 v budově Úřadu vlády ČR za účelem projednání čtyř návrhů zákonů; konkrétně se jednalo o návrh zcela nového zákona o zbraních a s ním související změnový zákon, dále pak návrh nového zákona o munici, a jako poslední bod byl projednán návrh novely občanského zákoníku.

Nejprve se Legislativní rada vlády zabývala návrhy zákonů tvořícími novou zbraňovou legislativu, konkrétně návrhem zákona o zbraních, posléze návrhem zákona o munici a jako třetím v pořadí pak návrhem doprovodného změnového zákona, přičemž všechny tyto návrhy předložilo Ministerstvo vnitra. Ke zmíněným návrhům zákonů byla vedena rozsáhlá diskuze, která vyústila v závěr, že s ohledem na množství připomínek, které byly obsaženy ve zpravodajských zprávách zpravodajů k návrhům zákonů, a též vzhledem k výhradám uplatněným v průběhu jejich projednávání ze strany členů Legislativní rady vlády, se projednávání všech tří souvisejících návrhů zákonů přerušuje za účelem jejich dopracování s tím, že budou opětovně předloženy Legislativní radě vlády k novému projednání.


Následně se Legislativní rada vlády věnovala návrhu novely občanského zákoníku předloženému Ministerstvem spravedlnosti, kterým se zapracovávají do českého práva dvě nové směrnice Evropské unie z oblasti spotřebitelských smluv upravující jednak smlouvy o poskytování digitálního obsahu a digitálních služeb a jednak smlouvy o prodeji zboží. Legislativní rada vlády po provedené diskusi i projednávání tohoto návrhu zákona přerušila a doporučila předkladateli, aby návrh upravil a dopracoval se zřetelem k připomínkám obsaženým v návrhu stanoviska, ve zpravodajských zprávách, jakož i k podnětům vzneseným na zasedání Legislativní rady vlády jejími členy.
 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X