Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Jednání Rady vlády pro koordinaci politiky v oblasti závislostí

30. 7. 2018 10:53

Jednání 13. srpna 2018

Program a nejdůležitější projednávaná témata

Jednání se uskutečnilo 13. srpna 2018 v 08:00 hod. v jídelně Hrzánského paláce Úřadu vlády České republiky.

Program:

  1. Informace o plnění úkolů zposledního jednání RVKPP
  2. Návrh na rozdělení dotací na projekty protidrogové politiky – mimořádné kolo dotačního řízení vroce 2018
  3. Přehled dotačních řízení ústředních orgánů státní správy voblasti protidrogové politiky na rok 2019
  4. Aktuální stav hazardního hraní vČR - prezentace
  5. Udělení certifikátů odborné způsobilosti
  6. Různé

Nejdůležitější projednávaná témata:

Rada vlády pro koordinaci protidrogové politiky (Rada) jednala potřetí vroce 2018.

Stěžejním bodem jednání Rady bylo schválení dotací vrámci mimořádného kola dotačního řízení na projekty protidrogové politiky vroce 2018. Byly podpořeny projekty vcelkovém objemu 36 mil. Kč, na dofinancování osobních nákladů. Závěrem diskuze kproblematice dotací předseda Rady přislíbil, že projedná sministryní financí možnost navýšení objemu finančních prostředků na dotace pro projekty protidrogové politiky od roku 2019 o 65 mil. Kč.

Rada vzala na vědomí přehled dotačních řízení RVKPP a resortů v oblasti protidrogové politiky pro rok 2019 a schválila okruhy a priority dotačního řízení RVKPP na rok 2019.

Rada dále schválila návrhy na udělení certifikací odborné způsobilosti celkem 2 programům protidrogové politiky a schválila prodloužení platnosti certifikátu pro jednu službu zdůvodu změny poskytovatele služby od 1. ledna 2019.

Radě byla vprůběhu jednání prezentována také Výroční zpráva o hazardním hraní za rok 2017, která byla Radou schválena formou per rollam a již byla předložena pro informaci vládě České republiky. V rámcinásledné diskuze byl stanoven úkol pro ministerstvo financí ke zpracování analýzy výběru daní z hazardního průmyslu.

Vrámci diskuze vystoupil náměstek ministra spravedlnosti a poukázal na problematiku substituční léčby pro uživatele drog vzařízeních pro výkon trestu odnětí svobody a nízké úhrady substitučního preparátu na bázi buprenorfinu ze zdravotního pojištění. Zdiskuze členů Rady vyplynul úkol pro výkonnou místopředsedkyni Rady, aby sdotčenými subjekty řešila problematiku místní a finanční dostupnosti substituční léčby.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Připojené dokumenty