Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Pro média

18. 9. 2015 15:01

Premiér Sobotka diskutoval se zástupci Pompidou Group o protidrogových opatřeních v ČR

Praha, 18. 9. 2015 – Předseda vlády Bohuslav Sobotka se ve čtvrtek 17. září 2015 setkal na Úřadě vlády ČR se zástupci Pompidou Group Janem Malinowskim a Claudem Gillardem. Společně jednali o aktuálních protidrogových opatřeních české vlády.

Koaliční kabinet spolu s národním protidrogovým koordinátorem Jindřichem Vobořilem se drogovou situací v České republice dlouhodobě zabývá. Integroval oblasti drog, alkoholu, tabáku a hazardu do jedné protidrogové politiky. V daných oblastech realizuje akční plány a podílí se na úpravách legislativy. Mimo jiné prosazuje modernizaci a zefektivnění systému financování politiky závislostí, zajištění dostupnosti intervenčních služeb a zvyšování jejich kvality. Klade důraz na prevenci a léčbu a udržuje aktivní roli České republiky v mezinárodní protidrogové politice, a to jak na úrovni EU, tak na úrovni OSN.
 
Na zasedání vlády 14. 9. 2015 bylo rovněž schváleno rozšíření seznamu kontrolovaných drog v České republice o 19 nových psychoaktivních látek. ČR tímto reaguje na zvýšený výskyt nových drog, který se v současné době projevuje napříč státy v globálním měřítku.
 
Mezinárodní konference Pompidou Group, která probíhá v současné chvíli v Praze, také reaguje na stoupající nabídku psychoaktivních látek na celosvětovém trhu.
 
Pompidou Group je součást Rady Evropy, která se zabývá problematikou drog. Vznikla v roce 1971 a její součástí je také Česká republika. Více na: http://www.vlada.cz/cz/ppov/protidrogova-politika/koordinace/mezinarodni-spoluprace/pompidou-group---rada-evropy-5444/

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X