Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Pro média

11. 2. 2014 12:56

Rada vlády pro koordinaci protidrogové politiky schválila dotační prostředky na rok 2014

Tisková zpráva národního protidrogového koordinátora Mgr. Jindřicha Vobořila ze dne 11. 2. 2014.

tisková zpráva

Rada vlády pro koordinaci protidrogové politiky schválila dotační prostředky na rok 2014

Praha, 11. února 2014

Rada vlády pro koordinaci protidrogové politiky schválila dotace na protidrogové projekty na rok 2014. Podpořeno je celkem 128 projektů zaměřených na oblast prevence a léčby. Celková částka na dotace činí 76,6 miliónu Kč.

Podpořené projekty, zajišťované zejména neziskovými organizacemi a nemocnicemi, zabezpečují napříč celou Českou Republikou důležitou pomoc v oblasti prevence a léčby. Celkem 43,9 mil. Kč je navrženo pro terénní a kontaktní programy, pro léčebné a doléčovací programy je vymezena částka 30,4 mil. Kč, 1,3 mil. Kč pro programy protidrogové prevence a milion korun je určen pro poradenské a informační služby.

„Financování protidrogových preventivních a léčebných služeb je základním nástrojem pro efektivní řízení protidrogové politiky. Mnohé vlády vydávají mnohonásobně více prostředků na protidrogovou politiku než Česká Republika, ale i přes nedostatek finančních prostředků v posledních letech je situace v České Republice relativně dobrá. Daří se nám udržet nízký výskyt infekčních chorob mezi uživateli drog a počet problémových uživatelů nelegálních drog v České Republice je ve srovnání se zbytkem Evropy i světa stále poměrně nízký,“ dodává národní protidrogový koordinátor Jindřich Vobořil.

Informace poskytuje:

Mgr. Jindřich Vobořil, Pg.Dip., tel. 725 805 865, e-mail: voboril.jindrich@vlada.cz

PhDr. Vlastimil Nečas, Ph.D., tel. 724 202 410, e-mail: necas.vlastimil@vlada.cz

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X