Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Výbory a pracovní skupiny

Adiktologické fórum (Adifórum)

Adiktologické fórum je otevřená platforma s volným přístupem pro všechny zástupce odborné obce. Jeho cílem je umožnit sdělování aktuálních informací z oboru, výměnu zkušeností, koordinaci společných aktivit v oboru, a to včetně tvorby koncepce a rozvoje oboru. Prostředkem pro naplňování cíle je pravidelné setkávání odborníků z oblasti adiktologie. Obsahovou stránku setkání zajišťují odborné společnosti ve spolupráci se sekretariátem Rady vlády pro koordinaci politiky v oblasti závislostí.

Pracovní skupina Adiktologické fórum (Adifórum) byla ustavena usnesením Rady vlády pro koordinaci protidrogové politiky (RVKPP, Rada) č. 03/0815 ze dne 24. srpna 2015, jako subjekt pokračující v činnosti Adiktologického fóra, které původně vzniklo v roce 2011 v rámci projektu NETAD (Síťování vědecko-výzkumných kapacit a cílený rozvoj spolupráce mezi vysokými školami, veřejnou správou, soukromým a neziskovým sektorem v adiktologii) Kliniky adiktologie 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy a Všeobecné fakultní nemocnice v Praze. Od roku 2013 zaštiťuje tuto platformu sekretariát RVKPP. V r. 2022 byl změněn název Rady na současně platný název: Rada vlády pro koordinaci politiky v oblasti závislostí.

Adiktologické fórum se za účasti zástupců odborné obce schází zpravidla jednou za tři měsíce, přičemž setkání odborných společností, střešních organizací a sekretariátu Rady probíhá zpravidla každý měsíc.