Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuality

28. 8. 2009 9:02

Implementační zasedání Lidskoprávní dimenze OBSE

Ministerstvo zahraničních věcí informuje nevládní organizace a média, že ve dnech 28.9.-9.10.2009 proběhne ve Varšavě pravidelné výroční hodnotící zasedání k implementaci závazků států přijatých v rámci Lidskoprávní dimenze Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OBSE).

Jednání probíhá za účasti delegací států, občanské společnosti, médií a také národních lidskoprávních institucí. Představuje prostor pro kritický dialog o kvalitě konkrétních existujících i chystaných opatření pro zlepšování stavu lidských práv mezi všemi účastníky. Program i technické informace (včetně registračního formuláře v případě zájmu o účast) jsou k dispozici na webové stránce OBSE.

Letošní jednání bude věnovat zvláštní pozornost vzdělávání o lidských právech, svobodě projevu a ranému vzdělávání romských dětí.

Česká republika se tohoto jednání pravidelně aktivně účastní. MZV uvítá informace také o Vaší účasti (MZV, odbor Lidských práv a transformačních politik, kontaktní osoba Petra Ali Doláková, tel. 224 183 237).

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X