Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuality

24. 6. 2013 16:52

Výzva Evropské komise pro předkládání projektů v oblasti boje proti diskriminaci - program PROGRESS

Evropská komise vyhlašuje grantové řízení na projekty boje proti diskriminaci v programu PROGRESS. Projekt je sice určen národním koordinátorům boje proti diskriminaci (tím je v ČR Úřad vlády - sekce pro lidská práva), avšak tito mohou nominovat na podporu 1 - 2 projekty jiných subjektů.    

Evropská komise vyhlásila program podopory aktivit v boji proti diskriminaci PROGRESS. Cílem je podpořit osvětové aktivity zaměřující se na propagaci rovného zacházení a rovných příležitostí. Projekt je určen primárně pro národní koordinátory boje proti diskriminaci, avšak ti mohou místo sebe navrhnout Evropské komisi podpořit 1 - 2 projekty jiných subjektů.

Za tímto účelem národní koordinátor v ČR Sekce pro lidská práva Úřadu vlády nabízí možnost získat mandát ucházet se u Evropské komise o podporu projektů v boji proti diskriminaci a za rovné zacházení. Letošní výzva se týká následujících cílových skupin:

  • národnostní a etnické menšiny
  • osoby se zdravotním postižením
  • senioři
  • děti a mládež
  • náboženské menšiny
  • LGBT

Podrobnější informace o projektu (včetně textu samotné výzvy) najdete zde. Možná výše účasti Evropské komise je 80%, přičemž zbytek financí může poskytnout Ministerstvo práce a sociálních věcí (kontakt Ing. Jitka Zukalová, jitka.zukalova@mpsv.cz)

Pokud máte zájem získat mandát k ucházení se o podporu v projektu, zašlete nám stručné shrnutí Vašeho projektu v češtině a angličtině a zároveň vyplněnou oficiální žádost na formuláři v systému PRIAMOS, skrze nějž jsou žádosti Evropské komisi podávány. Jiné způsoby žádostá Evropská komise nepřijímá.

Veškeré dokumenty prosím zasílejte Mgr. Jakubu Machačkovi, vedoucímu sekretariátu Rady vlády pro lidská práva na adresu machacka.jakub@vlada.cz do 31.7.2013. Na něj rovněž můžete směřovat vaše případné dotazy. Samotný výběr nominantů proběhne v půli srpna, aby mohli podat svou žádost do uzavírky 10.9.2013.

 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X