Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Ze zasedání Výboru

14. 7. 2017 12:22

Zasedání Výboru 13. července 2017

Dne 13. července 2017 proběhlo zasedání Výboru pro práva dítěte, na kterém se Výbor zabýval Tematickou zprávou České školní inspekce Kvalita výchovně-vzdělávací činnosti v zařízeních pro výkon ústavní nebo ochranné výchovy. Hlasování o usnesení k této zprávě bylo přesunuto na září.

Výbor se opět zabýval otázkou sjednocení péče o ohrožené děti, k jehož provedení vláda na konci roku 2016 uložila úkol pro Ministerstvo práce a sociálních věcí, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy a Ministerstvo zdravotnictví. Ministerstvo práce a sociálních věcí vytvořilo na základě zadaného úkolu Záměr právní úpravy sjednocení služeb pro ohrožené děti, který v minulých dnech připomínkovaly ostatní resorty.
Mezi další probíraná témata patřila ochrana dětských obětí trestných činů či problematika práv dětí mladších 15 let v řízení o činu jinak trestném.

Dne 13. července 2017 byla jmenována předsedkyně Výboru pro práva dítěte, kterou se opět stala Klára Šimáčková Laurenčíková z České odborné společnosti pro inkluzivní vzdělávání.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Připojené dokumenty