Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Jednání Rady

23. 2. 2018 7:57

Jednání Rady dne 16. února 2018

Program:

  1. Situace v Letech u Písku
  2. Členství zástupce ukrajinské menšiny ve výběrové dotační komisi Ministerstva kultury v programu podpory rozšiřování a přijímání informací v jazycích národnostních menšin
  3. Obměna členů Rady vlády pro národnostní menšiny po volbách do Poslanecké sněmovny v roce 2017 (veřejná správa), ukončení druhého funkčního období (bulharská, německá, romská a slovenská národnostní menšina)
  4. Informace o stavu zpracování Zprávy o situaci národnostních menšin v České republice za rok 2017
  5. Dotační programy
  6. Různé

Usnesení č. 204

Rada bere na vědomí informaci o stavu projektu Památník v Letech u Písku. Vyjadřuje díky za úsilí, které věci věnovala vláda Bohuslava Sobotky.

Rada se připojuje k vyjádření svého předsedy k výrokům členů SPD, které se týkaly romského tábora v Letech u Písku a vyjadřuje podporu jeho návrhu uzákonění 2. srpna jako dne obětí romské genocidy.


Usnesení č. 205

Rada bere na vědomí návrhy změn ve složení Výběrové dotační komise ministerstva kultury v programu podpory rozšiřování a přijímání informací v jazycích národnostních menšin za ukrajinskou menšinu tak, jak byl prezentován a jak je uveden v záznamu z tohoto jednání.


Usnesení č. 206

Rada bere na vědomí informaci o obměně členů Rady vlády pro národnostní menšiny po volbách do Poslanecké sněmovny v roce 2017, po ukončení druhého funkčního období u členů za běloruskou, bulharskou, německou, romskou a slovenskou menšinu.


Usnesení č. 207

Rada bere informaci na vědomí a doporučuje sekretariátu připravit formulaci návrhu usnesení ke Zprávě o situaci národnostních menšin v ČR za rok 2017 ve smyslu tohoto jednání.


Usnesení č. 208

Rada doporučuje svému předsedovi, aby do Výboru pro dotační politiku jmenoval za polskou menšinu Jana Gałuszku a Henryka Cieślara.


Usnesení č. 209

Rada doporučuje svému předsedovi, aby do Výboru pro spolupráci s orgány samosprávy jmenoval za polskou menšinu Józefa Szymeczka a Tomáše Ondrucha.


Usnesení č. 210

Rada doporučuje svému předsedovi, aby do Pracovní skupiny pro národnostně menšinové vysílání jmenoval za polskou menšinu Renatu Bilanovou.


Usnesení č. 211

Rada žádá svého předsedu, aby ve věci kauzy Chomutovský městský hřbitov kontaktoval ministryni pro místní rozvoj.


 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X