Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuality Rady vlády pro nestátní neziskové organizace

27. 6. 2022 12:36

Hlavní oblasti státní dotační politiky vůči nestátním neziskovým organizacím na podporu veřejně prospěšných činností pro rok 2023

Vláda svým usnesením č. 540 ze dne 22. června 2022 schválila Hlavní oblasti státní dotační politiky vůči nestátním neziskovým organizacím na podporu veřejně prospěšných činností pro rok 2023.

Pro rok 2023 plánují ústřední orgány státní správy vyhlášení výzev k předkládání žádostí o poskytnutí dotace na podporu veřejně prospěšných činností u 88 dotačních programů. Dotační programy vyhlašované v rámci Hlavních oblastí jsou administrovány celkem 16 poskytovateli, z toho 13 ministerstvy, Úřadem vlády ČR a 2 agenturami (Národní sportovní agentura a Česká rozvojová agentura), kteří poskytují dotace v 18 tematických oblastech. 


Materiál má dvě části. V první části materiálu je vymezen jeho účel a základní pojmy. Dále jsou uvedena specifika poskytování dotací ze státního rozpočtu na podporu veřejně prospěšných činností, následuje stručná informace o dodržování termínů pro poskytování dotací ze státního rozpočtu NNO na rok 2022 a shrnutí s údaji k odhadům objemu finančních prostředků, které budou alokovány na příští rok.   


Druhá část materiálu je rozdělena do 18 tematických hlavních oblastí. Každá oblast obsahuje představení jednotlivých dotačních programů, které ústřední orgány státní správy plánují v dané oblasti vyhlásit pro rok 2023. Představení dotačních programů obsahuje tyto údaje: název programu, účel dotačního programu, stručný popis současného stavu v dané oblasti, název strategického dokumentu, přehled podporovaných aktivit, vymezení oprávněných žadatelů, vztah k veřejné podpoře a popis hodnocení dotačního programu. 

 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie