Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuality Rady vlády pro nestátní neziskové organizace

31. 8. 2012 8:36

Nový Statut RVNNO

Vláda dne 29. srpna 2012 projednala a schválila nový Statut Rady vlády pro nestátní neziskové organizace (dále jen „Rada“) a jmenovala její nové členy, kteří v tomto poradním orgánu vlády reprezentují expertní zázemí neziskových organizací. Návrh Statutu vládě předložil předseda Rady Dr. Ing. Jaromír Drábek, ministr práce a sociálních věcí, spolu s místopředsedkyní Rady Mgr. Monikou Šimůnkovou, zmocněnkyní vlády pro lidská práva.

Nový Statut Rady stanoví, že maximální počet členů Rady je 32. Minimálně polovina z členů Rady jsou experti z řad neziskových organizací a to zejména na problematiku legislativy a financování.

Pod Radou byly ponechány dva z původních tří výborů: Výbor pro legislativu a financování a Výbor pro Evropskou unii. Byl zrušen Výbor pro regiony, který zajišťoval určité propojení s neziskovým sektorem a veřejnou správou na krajské úrovni. Důvodem tohoto kroku byla omezená možnost Rady jako poradního orgánu vlády iniciovat spolupráci na úrovni krajských či obecních samospráv. Kontakt na tyto orgány však zůstane zachován prostřednictvím předsedů Asociace krajů České republiky, resp. Svazu měst a obcí České republiky, kteří se nově stali členy Rady.

Další informace viz tisková zpráva Ministerstva práce a sociálních věcí.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie