Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuality Rady vlády pro nestátní neziskové organizace

1. 4. 2022 16:55

Výzva k podávání návrhů kandidátů na experty za neziskový sektor do platforem Operačního programu Zaměstnanost plus 2021-2027 (OPZ+)

Oddělení sekretariátu Rady vlády pro nestátní neziskové organizace vyhlašuje veřejnou výzvu k podávání návrhů kandidátů na experty za neziskový sektor na členy a náhradníky do OPZ+ za Radu vlády pro nestátní neziskové organizace.

Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR z pozice Řídícího orgánu OPZ+ požádalo Odbor lidských práv a ochrany menšin Úřadu vlády ČR o nominaci dvou členů a jejich náhradníků do Monitorovacího výboru (MV) OPZ+ a jednoho člena a jeho náhradníka do Platformy programového partnerství (PROP) pro sociální inovace za Radu vlády pro nestátní neziskové organizace.

Kritéria pro výběr kandidátů na členy a zástupce

  • znalost prostředí fondů EU;
  • odborné zázemí ze strany nestátní neziskové organizace (NNO);
  • možnost zastupovat Radu vlády pro nestátní neziskové organizace (účast v pracovní době na jednání platformy OPZ+);
  • možnost průběžně informovat Radu vlády pro nestátní neziskové organizace a partnery o činnosti platforem OPZ+

Bližší informace jsou uvedené v přiložené výzvě.

Vámi doručená kandidatura musí obsahovat:

  1. Přihlašovací formulář Obsahem přihlašovacího formuláře je motivační dopis. Kandidát v něm jasně uvede, ve které platformě OPZ+ (MV, PROP pro sociální inovace) se uchází o členství, a proč právě jeho členství bude užitečné neziskovému sektoru jako celku. V motivačním dopise kandidát uvede strategii, jak hodlá informovat Radu vlády pro nestátní neziskové organizace a NNO o práci vybrané odborné platformy OPZ+;
  2. Souhlas se zpracováním osobních údajů (příloha č. 1);
  3. Aktuální profesní životopis, v němž zdůrazníte své aktivity v posledních letech v oblasti NNO a EU;
  4. Doporučení střešní nestátní neziskové organizace (NNO)/ sítě NNO (příloha č. 2);

Vyplněné nominační formuláře včetně všech příloh, zasílejte do pátku 15. dubna 2022, a to prostřednictvím datové schránky Úřadu vlády ČR (ID datové schránky je trfaa33) nebo e-mailem na posta@vlada.gov.cz. Do předmětu datové či emailové zprávy uveďte "Nominace OPZ+ za RVNNO“.

Pro bližší informace se obracejte na Mgr. Thuy Nguyen, tajemnici Výboru pro Evropskou unii Rady vlády pro nestátní neziskové organizace a to prostřednictvím e-mailu: nguyen.thuy@vlada.cz.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie