Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuality Rady vlády pro nestátní neziskové organizace

14. 4. 2022 15:25

Výzva k podávání přihlášek na člena a náhradníka za neziskový sektor do Monitorovacího výboru Operačního programu Technická pomoc 2021-2027

Oddělení sekretariátu Rady vlády pro nestátní neziskové organizace vyhlašuje veřejnou výzvu k podávání přihlášek na člena a náhradníka do Monitorovacího výboru Operačního programu Technická pomoc (OPTP) 2021-2027 za Radu vlády pro nestátní neziskové organizace.

Ministerstvo pro místní rozvoj ČR z pozice Řídícího orgánu OPTP 2021-2027 požádalo Odbor lidských práv a ochrany menšin Úřadu vlády ČR o nominaci jednoho člena a jeho náhradníka do Monitorovacího výboru (MV) OPTP 2021-2027 za Radu vlády pro nestátní neziskové organizace.

Kritéria pro výběr kandidátů na člena a náhradníka

  • znalost prostředí fondů EU;
  • odborné zázemí ze strany nestátní neziskové organizace (NNO);
  • možnost zastupovat Radu vlády pro nestátní neziskové organizace (účast v pracovní době na jednání Monitorovacího výboru OPTP 2021-2027);
  • možnost průběžně informovat Radu vlády pro nestátní neziskové organizace a partnery o činnosti Monitorovacího výboru OPTP 2021-2027.

O výběru kandidátů rozhodnou členové Rady vlády pro nestátní neziskové organizace za neziskový sektor na základě doporučení Výboru pro EU Rady vlády pro nestátní neziskové organizace, jež vyhodnotí přijaté přihlášky dle výše uvedených kritérií.

Přihláška s nejvyšším počtem hlasů bude doporučena Radě vlády pro nestátní neziskové organizace k nominaci na člena Monitorovacího výboru OPTP 2021-2027, přihláška s druhým nejvyšším počtem hlasů bude doporučena na náhradníka člena Monitorovacího výboru OPTP 2021-2027.

O výsledcích hlasování a nominace budou kandidáti informováni Oddělením sekretariátu Rady vlády pro nestátní neziskové organizace e-mailem.  

Vámi doručená kandidatura musí obsahovat:

  1. Přihlašovací formulář Obsahem přihlašovacího formuláře je motivační dopis. Kandidát v něm jasně uvede, proč právě jeho členství bude užitečné neziskovému sektoru jako celku. V motivačním dopise kandidát uvede strategii, jak hodlá informovat Radu vlády pro nestátní neziskové organizace a NNO o práci Monitorovacího výboru OPTP 2021-2027;
  2. Souhlas se zpracováním osobních údajů (příloha č. 1);
  3. Aktuální profesní životopis, v němž zdůrazníte své aktivity v posledních letech v oblasti NNO a EU;
  4. Doporučení střešní nestátní neziskové organizace (NNO)/ sítě NNO (příloha č. 2);

Vyplněné nominační formuláře včetně všech příloh, zasílejte do čtvrtka 28. dubna 2022, a to prostřednictvím datové schránky Úřadu vlády ČR (ID datové schránky je trfaa33) nebo e-mailem na posta@vlada.gov.cz. Do předmětu datové či emailové zprávy uveďte "Nominace OPTP za RVNNO“.

Pro bližší informace se obracejte na Mgr. Thuy Nguyen, tajemnici Výboru pro Evropskou unii Rady vlády pro nestátní neziskové organizace a to prostřednictvím e-mailu: nguyen.thuy@vlada.cz.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie