Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuality Rady vlády pro nestátní neziskové organizace

18. 4. 2023 10:04

Výzva k podávání přihlášek na členy a náhradníky z neziskového sektoru do pracovních skupin Operačního programu Spravedlivá transformace (OPST)

Oddělení sekretariátu Rady vlády pro nestátní neziskové organizace vyhlašuje veřejnou vý-zvu k podávání přihlášek na členy a náhradníky do tří tematických pracovní skupin OPST 2021-2027 za Radu vlády pro nestátní neziskové organizace.

Ministerstvo životního prostředí ČR z pozice Řídicího orgánu OPST požádalo Odbor lidských práv a ochrany menšin Úřadu vlády ČR o aktualizaci členů pracovních OPST 2021-2027 za Radu vlády pro nestátní neziskové organizace.

Konkrétně se jedná o tematické pracovní skupiny:

  • Podnikání
  • Digitalizace
  • Oběhové hospodářství

Více informací o činnosti a složení pracovních skupin naleznete na webových stránkách https://opst.cz/o-programu/tematicke-pracovni-skupiny/.

Kritéria pro výběr kandidátů na člena:

  • znalost prostředí fondů EU;
  • odborné zázemí ze strany nestátní neziskové organizace (NNO);
  • předpoklady zastupovat Radu vlády pro nestátní neziskové organizace (účast v pracovní době na jednání pracovních skupin OPST 2021-2027);
  • předpoklady průběžně informovat Radu vlády pro nestátní neziskové organizace a partnery o činnosti pracovních skupin OPST 2021-2027.

O výběru kandidátů rozhodnou členové Rady vlády pro nestátní neziskové organizace za neziskový sektor na základě doporučení Výboru pro EU Rady vlády pro nestátní neziskové organizace, jež vyhodnotí přijaté přihlášky dle výše uvedených kritérií.

Přihlášky do jednotlivých pracovních skupin s nejvyšším a druhým nejvyšším počtem hlasů budou doporučeny Radě vlády pro nestátní neziskové organizace k nominaci na člena a náhradníka do příslušné pracovní skupiny.

O výsledcích hlasování a nominace budou kandidáti informováni Oddělením sekretariátu Rady vlády pro nestátní neziskové organizace e-mailem.  

Vámi doručená kandidatura musí obsahovat:

  1. Přihlašovací formulář. Obsahem přihlašovacího formuláře je motivační dopis. Kandidát v něm jasně uvede, proč právě jeho členství bude užitečné neziskovému sektoru jako celku. V motivačním dopise kandidát uvede strategii, jak hodlá informovat Radu vlády pro nestátní neziskové organizace a NNO o práci v pracovní skupině OPST 2021-2027

  2. Souhlas se zpracováním osobních údajů (příloha č. 1);

  3. Aktuální profesní životopis, v němž zdůrazníte své aktivity v posledních letech v oblasti NNO a EU;

  4. Doporučení střešní nestátní neziskové organizace (NNO)/ sítě NNO (příloha č. 2);

Nominační formuláře včetně všech příloh zasílejte do středy 10. května 2023 včetně, a to prostřednictvím datové schránky Úřadu vlády ČR (ID datové schránky je trfaa33) nebo e-mailem na posta@vlada.gov.cz. Do předmětu datové či e-mailové zprávy uveďte "Nominace do pracovní skupiny OPST 2021-2027 za RVNNO“.

Pro bližší informace se obracejte na Mgr. Hanu Fungačovou, tajemnici Výboru pro Evropskou unii Rady vlády pro nestátní neziskové organizace, a to prostřednictvím e-mailu: fungacova.hana@vlada.cz.

 

 

 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie