Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuality Rady vlády pro nestátní neziskové organizace

29. 5. 2023 12:10

Výzva k podávání přihlášek na členy a náhradníky z neziskového sektoru do pracovních týmů IROP /aktualizace/

Oddělení sekretariátu Rady vlády pro nestátní neziskové organizace vyhlašuje veřejnou výzvu k podávání přihlášek na členy a náhradníky do 8 pracovních týmů Integrovaného regionálního programu 2021-2027 za Radu vlády pro nestátní neziskové organizace.

Pracovní týmy Integrovaného regionálního programu (IROP) pro období 2021–2027 se významnou měrou podílejí na provádění IROP. Jejich úlohou bude především projednávání návrhů harmonogramu výzev, obsahu výzev (alokace, parametry), kritérií hodnocení, specifických pravidel pro žadatele a příjemce, včetně příloh, návrhů změn programového dokumentu v částech relevantních k danému pracovnímu týmu apod. Více informací naleznete na webových stránkách ministerstva pro místní rozvoj https://irop.mmr.cz/cs/ a Programovém dokumentu IROP 2021-2027 jsou uvedeny konkrétní oblasti podpory, na které je IROP v tomto období zaměřen.

Zástupci NNO, resp. RVNNO, tak budou mít přístup k informacím, možnost uplatnit svou odbornost v oblastech a tématech, ve kterých pracují, a možnost zapojit se do rozhodování o využití financí z EU fondů.  Budou mít také možnost uplatnit své zkušenosti z terénu, které jsou pro správné nasměrování zdrojů velmi potřebné, a sdílet informace a zapojit do této činnosti i další spolupracující organizace. Je to i příležitost pro rozšíření svých kontaktů na další resorty a znalostí o fungování financování z EU.

Konkrétně je otevřena možnost nominací do následujících 8 pracovních týmů:

  • Pracovní tým „Regionální doprava a městská mobilita“
  • Pracovní tým „Integrovaný záchranný systém“
  • Pracovní tým „Zdravotnictví“
  • Pracovní tým „Vzdělávací infrastruktura“
  • Pracovní tým „Zelená infrastruktura“
  • Pracovní tým „Kulturní dědictví a cestovní ruch“
  • Pracovní tým „eGovernment a kybernetická bezpečnost“
  • Pracovní tým „Integrované nástroje“

 

Kritéria pro výběr kandidátů na člena:

  • znalost prostředí fondů EU;
  • odborné zázemí ze strany nestátní neziskové organizace (NNO);
  • předpoklady zastupovat Radu vlády pro nestátní neziskové organizace (RVNNO) - účast v pracovní době na jednání pracovních týmů;
  • předpoklady průběžně informovat RVNNO a partnery o činnosti pracovních skupin OPST 2021-2027. Zhruba jednou za půl roku sekretariát RVNNO organizuje společná setkání pro zástupce RVNNO v jednotlivých monitorovacích výborech a dalších tělesech. Zástupci zde mají možnost sdílet své zkušenosti a předávat své podněty týkající se tělesa, v němž působí.

 

Vámi doručená kandidatura musí obsahovat:

  1. Přihlašovací formulář včetně motivačního dopisu
  2. Doporučení střešní nestátní neziskové organizace (NNO)/ sítě NNO (příloha č. 1)
  3. Aktuální profesní životopis (příloha č. 2)

 

Nominační formulář včetně příloh zasílejte do středy 14. června 2023 2023 včetně, a to prostřednictvím datové schránky Úřadu vlády ČR (ID datové schránky je trfaa33) nebo e-mailem na posta@vlada.gov.cz. Do předmětu datové či e-mailové zprávy uveďte "Nominace do pracovního týmu IROP 2021-2027 za RVNNO“.

O výběru kandidátů rozhodnou členové Rady vlády pro nestátní neziskové organizace za neziskový sektor na základě doporučení Výboru pro EU Rady vlády pro nestátní neziskové organizace, jež vyhodnotí přijaté přihlášky dle výše uvedených kritérií.

Přihlášky do jednotlivých pracovních skupin s nejvyšším a druhým nejvyšším počtem hlasů budou doporučeny Radě vlády pro nestátní neziskové organizace k nominaci na člena a náhradníka do příslušné pracovní skupiny.

O výsledcích hlasování a nominace budou kandidáti informováni Oddělením sekretariátu Rady vlády pro nestátní neziskové organizace e-mailem.  

Pro bližší informace se obracejte na Mgr. Hanu Fungačovou, tajemnici Výboru pro Evropskou unii Rady vlády pro nestátní neziskové organizace, a to prostřednictvím e-mailu: fungacova.hana@vlada.cz.

 

 

 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie