Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuality

3. 10. 2018 15:10

Dne 19. září 2018 zasedal Výbor pro institucionální zabezpečení rovnosti žen a mužů při Radě vlády pro rovnost žen a mužů

Na jednání Výboru byl představen a následně schválen podnět ke vzniku Výboru pro zdraví žen a mužů. O podnětu se na jednání Výboru diskutovalo také se zástupkyní Ministerstva zdravotnictví. Dalším krokem bude představení tohoto podnětu Radě vlády pro rovnost žen a mužů, která se sejde dne 22. října 2018.

Dále v rámci programu jednání Výboru proběhla se zástupci Ministerstva vnitra diskuse o podpoře rovnosti žen a mužů v rámci zákona o úřednících územních samosprávných celků. K tomuto tématu jsou plánována další osobní jednání.

V návaznosti na schválení Standardu pozice rezortních koordinátorek a koordinátorů rovnosti žen a mužů byl poskytnut prostor pro sdílení zkušeností s prosazováním tohoto Standardu na jednotlivých rezortech.

Na jednání Výboru byla také představena Analýza uplatňování Metodiky hodnocení dopadů na rovnost žen a mužů pro materiály předkládané vládě ČR a byly poskytnuty informace o dotačním programu Podpora veřejně prospěšných aktivit nevládních neziskových organizací v oblasti rovnosti žen a mužů a o přípravě navazující strategie rovnosti žen a mužů po roce 2020.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie