Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuality

24. 9. 2015 10:26

Na Úřadu vlády ČR se bude řešit, jak napravit nerovnosti žen a mužů na trhu práce

Dne 6. října 2015 proběhne ve Strakově akademii (nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1) mezinárodní workshop s názvem „Genderový audit jako jeden z nástrojů strategie gender mainstreamingu“.

Workshop bude realizován v souvislosti s představením Standardu genderového auditu (dále jako „Standard“) vytvořeného na Úřadu vlády ČR v průběhu roku 2015. Vytvoření Standardu vychází z jednoho z cílů Vládní strategie pro rovnost žen a mužů v České republice na léta 2014  - 2020. Na workshopu vystoupí zahraniční expertky na genderový audit a zástupci/kyně organizací, které v minulosti genderovým auditem prošly.

Standard doporučuje minimální úroveň pro realizaci genderového auditu v organizacích.  Zejména potom sjednocuje pojetí genderového auditu, stanovuje ideální složení realizačního týmu a definuje oblasti, ve kterých by měl být genderový audit realizován (například slaďování pracovního a rodinného života, kariérní růst, vzdělávání), fáze realizace genderového auditu a další.

Standard byl zpracován ve spolupráci se zástupci/kyněmi výborů a pracovních skupin Rady vlády pro rovné příležitosti žen a mužů, a současně odborníky a odbornicemi v oblasti genderu a se zkušeností s realizací genderových, či obdobných typů sociálních auditů. Standard byl vytvářen také ve spolupráci se zástupci/kyněmi Ministerstva práce a sociálních věcí, které jej využije například v rámci vyhlašování výzev Operačního programu Zaměstnanost.

Pro účast je nutné se registrovat na adrese cechova.miroslava@vlada.cz nejpozději do 30. září 2015.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie