Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuality

6. 12. 2018 14:58

Poslední letošní školení k Metodice hodnocení dopadů na rovnost žen a mužů pro materiály předkládané vládě

Dne 5. prosince 2018 proběhl v rámci projektu „Implementace Vládní strategie pro rovnost žen a mužů v České republice na léta 2014 - 2020 a související aktivity“ (dále jako „Projekt“) již třetí praktický workshop k Metodice hodnocení dopadů na rovnost žen a mužů pro materiály předkládané vládě ČR (dále jako „Metodika“).

Letos naposledy (potřetí) se zaměstnanci a zaměstnankyně z ministerstev a dalších úřadů sešli na školení zaměřeném na práci s Metodikou.

První část workshopu byla věnována základním východiskům a teoretickým konceptům souvisejícím s prosazováním rovnosti žen a mužů a samotným hodnocením dopadů na rovnost žen a mužů. To je jedním ze základních metod prosazování tzv. gender mainstreamingu, tedy strategie pro dosahování rovnosti žen a mužů. Následně byl představen teoretický postup práce s Metodikou, a nakonec také výsledky analýzy uplatňování Metodiky, kterou letos zpracoval Odbor rovnosti žen a mužů ÚV ČR a v červnu tohoto roku ji předložil vládě k informaci.
Druhá část workshopu byla zaměřena na praktickou práci s vybranými materiály, které byly v minulosti předloženy do mezirezortního připomínkového řízení. Účastníci a účastnice workshopu byli rozděleni do skupin, v rámci nichž prováděli hodnocení materiálů různého druhu podle postupu představeného v Metodice, a následně prezentovali výsledky, ke kterým došli.

S ohledem na poměrně velký zájem je plánováno organizovat další školení tohoto typu ji v následujících letech.
 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie