Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuality

15. 6. 2015 16:14

Pozvánka na mezinárodní konferenci k Vládní strategii pro rovnost žen a mužů v ČR na léta 2014 - 2020

Ve dnech 19. a 20. června pořádá ministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu Jiří Dienstbier mezinárodní konferenci s názvem „Vládní strategie pro rovnost žen a mužů v ČR na léta 2014 – 2020 – otevřená výzva“. První část konference proběhne v pátek 19. června od 9 do 18 hodin v Lichtenštejnském paláci, druhá část bude probíhat v rámci Kongresu žen od 12 do 16:30 hodin v Národním domě na Vinohradech.

Program prvního dne konference, který ministr Jiří Dienstbier osobně zahájí, bude rozdělen do tří tematických bloků, v rámci kterých budou postupně představeny zásadní oblasti uvedené Vládní strategie pro rovnost žen a mužů v ČR na léta 2014 – 2020 (dále jako „Strategie“), tj. (i) rovnost žen a mužů na trhu práce a slaďování pracovního a soukromého života, (ii) strategický institucionální rámec rovnosti žen a mužů a (iii) rovnost žen a mužů jako každodenní realita i celospolečenské téma. S úvodním slovem vystoupí ministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu.

Během celé soboty bude na Náměstí Míru otevřen stánek Úřadu vlády ČR, kde budou k dispozici mimo jiné materiály související s agendou ministra pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu. Pan ministr zde rovněž přibližně od 13:45 do 14:45 bude odpovídat na otázky účastníků a účastnic Kongresu žen 2015. Odpovědi na dotazy pan ministr krátce přeruší ve 14:00 hodin, kdy vystoupí na otevřeném pódiu na Náměstí Míru. Pan ministr se rovněž zúčastní diskuse v panelu s názvem „Ženy v rozhodovacích pozicích“.

Druhá část sobotního programu bude rozdělena do dvou tematických bloků, z nichž první je zaměřen na sexismus jako jednu z forem genderově podmíněného násilí, druhý pak na  mediální zobrazování romských žen.

Bližší informace o programu konference jsou uvedeny v příloze.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Konference se koná u příležitosti Mezinárodního dne rovnosti žen a mužů, který každoročně připadá na 19. června.

Akce je pořádána v rámci projektu „Optimalizace institucionálního zabezpečení rovných příležitostí žen a mužů v ČR“ (CZ.1.04/5.1.00/81.00004) spolufinancovaného z prostředků OPLZZ.

Připojené dokumenty

Fotogalerie [F] fotogalerie