Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuality

6. 9. 2018 13:07

Tisková zpráva k zasedání Výboru pro prevenci domácího násilí a násilí na ženách dne 6. září 2018

Ve čtvrtek 6. září 2018 se sešel k jednání Výbor pro prevencí domácího násilí a násilí na ženách (dále jen „Výbor“) při Radě vlády pro rovnost žen a mužů (dále jako „Rada vlády“). Jednalo se o třetí zasedání v tomto roce.

Na setkání výboru bylo projednáno plnění Akčního plánu prevence domácího a genderově podmíněného násilí na léta 2015 – 2018 (dále jako „Akční plán“) ze strany Ministerstva vnitra. V souvislosti s plněním Akčního plánu bylo na jednání představeno doporučení Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy vysokým školám ohledně sexuálního obtěžování a Přehled vhodné rozhodovací praxe soudů v případech znásilnění. Dále byly představeny aktivity ÚV ČR v souvislosti s přípravou ratifikace Úmluvy Rady Evropy o prevenci a potírání násilí na ženách a domácího násilí a další plánované aktivity organizací věnujících se pomoci obětem domácího násilí v této oblasti.
Výbor pro prevenci domácího násilí a násilí na ženách je poradním orgánem Rady vlády pro rovnost žen a mužů. Na základě usnesení Vlády ČR ze dne 23. února 2015 č. 126 plní Výbor monitorovací roli Akčního plánu prevence domácího a genderově podmíněného násilí na léta 2015 - 2018. Výbor každoročně schvaluje Souhrnnou zprávu o plnění akčního plánu, ke které zaujímá stanovisko a formuluje doporučení.

Bližší informace o Výboru naleznete zde: http://www.vlada.cz/cz/ppov/rovne-prilezitosti-zen-a-muzu/prevence_domaciho_nasili/vybor-pro-prevenci-domaciho-nasili-121940/

 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie