Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuality Vládního výboru pro osoby se zdravotním postižením

21. 2. 2022 10:30

Zasedání Disability Platform - Platformy Evropské komise pro otázky zdravotního postižení.

Dne 18. února 2022 se konalo druhé zasedání Platformy pro otázky zdravotního postižení (dále jen „Platforma“) při Evropské komisi.

Platforma je složena ze zástupců jednotlivých členských států a nadnárodních organizací zabývajících se podporou osob se zdravotním postižením. Jejím hlavním cílem je posílit spolupráci mezi Evropskou komisí a členskými státy EU na implementaci Strategie EU pro práva osob se zdravotním postižením na období 2021–⁠2030 (dále jen „Strategie“) a Úmluvy OSN o právech osob se zdravotním postižením (dále jen „Úmluva“).

Na zasedání byly prezentovány návrhy týkající se implementace Strategie v oblastech zaměstnávání, EU Disability Card a AccessibleEU. Pro tyto oblasti budou vytvořeny pracovní skupiny, jejichž členy budou experti na danou problematiku z jednotlivých členských států.

Mezi hlavní body programu patřilo také podání informací o dalších aktivitách k zajištění implementace Strategie – tvorba monitorovacího rámce, podpora naplňování Úmluvy prostřednictvím evropských fondů či podpora přístupného cestovního ruchu.  

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X